Ciulama de pui – Originală
Recipe by Cristina
Dacă vrei să ai parte de un preparat fin și delicios, atunci această Ciulamă de Pui este potrivită pentru tine. O ciulamă de pui cremoasă și apetisantă și foarte ușor de făcut. Iar pentru cine dorește, tragi câteva ciuperci la tigaie și le pui alături de pui, obținând astfel o ciulamă de pui cu ciuperci, de zile mari. Fă acest sos Velouté, și poți face orice ciulamă vrei: De la ciulamă de ciuperci, până la ciulamă de vitel sau chiar din carne de iepure.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Supa de pui:
1.5 kg 1.5 carne de pui (pui întreg sau părtțle preferate)
2 2 morcovi
2 2 rădăcini de pătrunjel rădăcină
2-3 2-3 tije de țelină
1/4 1/4 țelină rădăcină
2-3 2-3 cepe
1 1 linguriță rasă boabe de piper
2 2 frunzulițe de dafin
- Sos Velouté:
150 g 150 unt
150-200 g 150-200 făină de grâu
500 ml 500 lapte
700-800 ml 700-800 supă de pui
1/4 1/4 linguriță piper alb
1 1/2 1 1/2 linguriță sare, sau după gust
Directions
- Pregătește legumele pentru supa de pui și le pune într-un bol.
- Alege un pui cu pielea galbenă sau crescut la curte pentru a face ciulama.
- Tranșează puiul în bucăți potrivite, cum ar fi pulpe, aripi și piept.
- Pregătește supa de pui punând bucățile de pui și legumele într-o olicică.
- Adaugă aproximativ 5 litri de apă rece și 1-2 frunze de dafin și boabe de piper în olicică.
- Fierbe supa la foc moderat timp de 1-1,5 ore.
- Îndepărtează spuma care se formează pe suprafața supii pe măsură ce fierbe.
- În paralel, pregătește sosul bechamel (sos veluté) într-o tigaie. Topind untul, adaugând făina și laptele rece treptat.
- Condimentează sosul cu sare și piper alb, amestecând până obții o consistență catifelată a sosului.
- Adaugă sosul bechamel în supa de pui, amestecând treptat pentru a-l încorpora.
- Lasă sosul și carnea să fiarbă împreună timp de 4-5 minute pentru a se combina aromele.
- Adaugă frunze de pătrunjel proaspăt și mărar pentru aromă și culoare.