
Ciulama de țelină cu cărniță
Recipe by vkDacă vrei să încerci o rețetă nouă, cu siguranță trebuie să încerci Ciulama de Țelină cu mușchiuleț de purcel. Este ușor de preparat și are un gust delicios! Ai crezut vreodată că vei putea combina într-un preparat delicios gustul aromat al mușchiulețului de purcel cu savoarea unică a țielinei? Dacă da, această rețetă îți va depăși așteptările! Această ciulamă de țelină cu mușchiuleț de purcel aduce bucurie în farfuria. În acest videoclip, îți vom arăta cum să faci o variantă specială a acestei delicioase ciulama de țelină, unde se îmbină perfect bucățile de țelină moale cu mușchiulețul de purcel rumenit.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1.5 kg 1.5 țelină rădăcină
500 g 500 mușchiuleț de purcel (pasăre sau vită)
2 2 cepe medii tocate mărunt
7/8 7/8 căței de usturoi
150 ml 150 vin alb
1 1 ardei iute fără semințe, opțional
500 ml 500 apă, supă de carne, sau de legume
50-60 ml 50-60 ulei de floarea soarelui, măsline, sau grăsime de porc, pasăre
500 g 500 smântână
5-6 g 5-6 sare, sau după gust
1/2 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit
1/2 1/2 legătură pătrunjel și mărar
Directions
- Încălziți uleiul într-o cratiță și prăjiți mușchiulețul de porc până devine rumen.
- Scoateți carnea și adăugați țelina, ceapa, usturoiul, piperul, ardeiul iute și frunzele de dafin. Căliți pentru câteva minute.
- Adăugați vinul și lăsați să se evapore alcoolul.
- Adăugați carnea înapoi, acoperiți cu apă și fierbeți la foc mic pentru 20 de minute.
- Amestecați smântâna cu puțină zeamă din cratiță, apoi adăugați-o înapoi și fierbeți pentru încă 5 minute.
- Ajustați gustul cu sare și piper. Serviți ciulama decorată cu pătrunjel verde.