• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciulama de Varză cu Carne Afumată – Explozie de Arome Tradiționale
Cină / Prânz

Ciulama de Varză cu Carne Afumată – Explozie de Arome Tradiționale

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciulama de Varză cu Carne Afumată

Ciulama de Varză cu Carne Afumată

Recipe by vk

Dacă îți plac mâncărurile tradiționale cu gust autentic de acasă, încearcă această ciulama de varză cu cotlet afumat! O explozie de arome și texturi perfectă pentru zilele răcoroase. Prepar-o și bucură-te de gusturile autentice ale bucătăriei românești!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 varză

  • 300 g 300 cotlet afumat

  • 1 1 ceapă medie

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 1 1 morcov

  • 1/2 1/2 ardei kapia

  • 70-80 g 70-80 untură de pasăre

  • 3 3 frunzulițe dafin

  • 1 1 linguriță sare

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 200 ml 200 apă

  • Pentru sos:
  • 2 2 linguri făină

  • 250 ml 250 lapte rece

  • 200 g 200 smântână

  • 1 1 legătură mărar

  • 1 1 legătură pătrunjel

Directions

  • Puneți 70-80 g de grăsime de pasăre într-o crăticioară și las-o să se topească.
  • Tăiați o ceapă mare mărunt și adăugați-o în grăsime, împreună cu 7-8 g de sare. Gătiți până când ceapa devine sticloasă și începe să se caramelizeze ușor.
  • Tocați o căciulie de usturoi și adăugați-o peste ceapă. Gătiți încă un minut.
  • Adăugați un morcov tăiat cubulețe mici și gătiți-l pentru 3 minute, amestecând ocazional.
  • Adăugați 300 g de mușchiuleț afumat sau cotlet de porc. Rumeniți carnea pe toate părțile pentru aproximativ 3 minute.
  • Puneți 3 frunzulițe de dafin, piper proaspăt râșnit și jumătate de ardei capia tăiat mărunt.
  • Adăugați 1 kg de varză tăiată mărișor și acoperiți cratița cu capac. Gătiți la foc mic timp de 5 minute.
  • Într-un bol, amestecați 2 linguri de făină cu 250 ml de lapte rece și 200 g de smântână grasă.
  • Asigurați-vă că nu se formează cocoloașe. Puneți pătrunjel și mărar tocat în sos, păstrând o parte pentru ornat la final.
  • Turnați sosul peste varză și adăugați 200 ml de apă. Amestecați bine și lăsați totul să fiarbă la foc mic timp de 4 minute.
  • După ce varza este bine gătită și sosul s-a legat, opriți focul.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețetă Rapidă de Post – o Mâncărică de Urzici CREMOASĂ cu Super GUST

Salate

Salată de ciuperci cu maioneză

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Spanac Proaspăt Cules

Prăjituri / Dulciuri

Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo

Cină / Prânz

Mâncărică de fasole verde cu usturoi și carne de rață

Cină / Prânz

Cea Mai Bună Rețetă de „Coaste” de Pui – Doar aromă și culoare

Rețete pentru Iarnă

Cum să pregătești frunze de vie pentru sarmale – Cum să le păstrezi pentru iarnă

Rețete pentru Iarnă

Ardei Iuți pentru Iarnă – Ardei iuți în sos de Roșii – Gust intens, de nerefuzat

Această rețetă privind conservarea ardeilor iuți în sos de roșii pentru iarnă este excepțională. Gustul…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.