
CLĂTITE de FICAT – OCAZIE sau TORT APERITIV de EXCEPȚIE
Recipe by vkFie că le pregătești pentru tine sau pentru o ocazie specială, aceste clătite de ficat de ‘ocazie’ se pot transforma ușor într-un tort aperitiv de excepție. Pur și simplu întinzi umplutura peste foaia de clătită, repeți procesul cu câte clătite ai și obții cel mai delicios tort aperitiv pe care îl vei gusta. Ingredientele sunt foarte accesibile și efectul acestui tort aperitiv este spectaculos. Umplutura de ceapă cu morcov și smântână aduce un plus la aceste clătite, totul se combină excelent, iar ficatul de pasăre din clătite completează rețeta într-un mod extraordinar.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru clătite:
500 g 500 ficat de pasăre
300 g 300 făină de grâu
3 3 ouă
500 ml 500 lapte rece
1 1 linguriță de sare sau după gust
1/4 1/4 linguriță piper
- Pentru compoziție:
500 g 500 ceapă
500 g 500 morcov
40 ml 40 ulei floarea-soarelui
500 g 500 smântână
1 1 linguriță piper sau după gust
1/2 1/2 linguriță de sare sau după gust
1 1 legătură de pătrunjel verde
Directions
- Încălzește 30-40 ml de ulei de floarea soarelui într-o cratiță și adaugă 5 cepe tocate mărunt și un morcov tocat.
- Asezonează cu o linguriță și jumătate de sare și o linguriță de piper. Gătește la foc mic pentru 15-20 de minute până când devin moi și caramelizate.
- Pune 500 g de ficat de pasăre în blender și procesează până devine o pastă fină și apoi transferă-l într-un bol mare
- În blender, adaugă 300 g de făină, 3 ouă și 500 ml de lapte rece. Amestecă până se omogenizează.
- Combinați amestecul de făină cu ficatul mărunțit. Consistența trebuie să fie ca un iaurt light.
- Încălzește ușor o tigaie antiaderentă și unge-o cu puțin ulei. Folosește un polonic pentru a turna amestecul în tigaie, formând clătite.
- Gătește fiecare clătită aproximativ un minut pe o parte și jumătate de minut pe cealaltă parte.
- Repetă procesul până când termini toată compoziția.
- În amestecul de ceapă și morcov răcit, adaugă 500 g de smântână grasă și amestecă bine.
- Așează clătitele și amestecul, formând un tort aperitiv.
- La final, decorează cu pătrunjel proaspăt tocat.
- Taie o felie din tortul aperitiv și servește. Gustul ar trebui să fie echilibrat între dulceața morcovului și cepei și savoarea ficatului.