CLĂTITE TIRAMISU
Recipe by CristinaAceste clătite tiramisu sunt o variantă creativă și delicioasă a clasicului desert italian, fiind perfecte pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru a răsfăța pe cineva drag. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente clătite tiramisu:
4 4 ouă
300 g 300 făină de grâu
500 ml 500 lapte rece
15-20 g 15-20 cacao
1-2 g 1-2 sare
1 1 esență de vanilie, pentru aluat, sau 2 plicuri de zahăr vanilat
pișcoturi șampanie
200 ml 200 cafea răcită
- Ingrediente cremă tiramisu:
400 g 400 smântână grasă, sau smântână pentru frișcă
250 g 250 mascarpone
100 g 100 zahăr
2 2 plicuri de zahăr vanilat, sau o esență de vanilie
Directions
- Începeți cu baterea ouălor împreună cu sarea.
- Adăugați laptele rece și zahărul vanilat, amestecând bine.
- Cerneți făina și cacaoa în amestecul de ouă, evitând formarea cocoloașelor.
- Bateți smântâna grasă cu zahărul tos până obțineți o consistență aerată.
- Adăugați mascarpone și amestecați bine. Puneți la frigider.
- Ungeți o tigaie nonaderentă cu ulei și turnați compoziția de clătite, întinzând uniform.
- Coaceți clătitele pe ambele părți până devin aurii.
- Pe fiecare clătită, întindeți un strat de cremă mascarpone.
- Tăvăliți pișcoturile prin cafea răcită și așezați-le pe clătită.
- Rulați clătita și repetați pentru celelalte.
- După ce rulați toate clătitele, puneți-le la frigider pentru 20 de minute.