Colțunași cu Brânză – Chiroste sau RAVIOLI Moldovenești
Recipe by CristinaChiar daca aceasta reteta de colțunași cu brânză, pare simpla. ei bine iata avem si noi versiunea noastra de ravioli (moldovenesti) cu branza. E precum vorba aia, “gand in gand cu bucurie”, ca inca nu stiu cine a fost primul, oul sau gaina. Asa e si aici! Fara sa intru prea mult in tainele filosofiei, va zic doar atat; aceasta e reteta copilariei mele, e dulcele dupa care tanjeam mereu, si care se manca atat de repede incat nici zeama nu mai ramenea.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingredente pentru aluatul de colțunași:
400 g 400 făina de grâu
2 2 ouă
1/2 1/2 linguriță de sare
120-130 ml 120-130 apă rece
- Ingrediente pentru umplutura de brânză
200 g 200 brânză sărată de oaie, telemea
200 g 200 brânză dulce de vaci (scoaptă)
3 3 ouă
100 g 100 zahăr
Directions
- Amestecați făina, sarea, 2 ouă și apa pentru a forma un aluat omogen. Frământați timp de 10-15 minute și lăsați-l să se odihnească timp de 20-25 de minute.
- Amestecați brânza de oaie, brânza de vaci, zahărul și un ou până obțineți o pastă omogenă.
- Întindeți aluatul subțire și tăiați-l în pătrățele.
- Adăugați umplutura și sigilați marginile.
- Fierbeți colțunașii în apă fierbinte timp de 10-15 minute până se ridică la suprafață.
- Topiți unt și turnați-l peste colțunași.
- Presărați miez de nucă cu zahăr deasupra.