• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Colțunași cu Brânză – Chiroste sau RAVIOLI Moldovenești 
Prăjituri / Dulciuri

Colțunași cu Brânză – Chiroste sau RAVIOLI Moldovenești 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Colțunași cu Brânză - Chiroste sau RAVIOLI Moldovenești 

Colțunași cu Brânză – Chiroste sau RAVIOLI Moldovenești 

Recipe by vk

Chiar daca aceasta reteta de colțunași cu brânză, pare simpla. ei bine iata avem si noi versiunea noastra de ravioli (moldovenesti) cu branza. E precum vorba aia, “gand in gand cu bucurie”, ca inca nu stiu cine a fost primul, oul sau gaina. Asa e si aici! Fara sa intru prea mult in tainele filosofiei, va zic doar atat; aceasta e reteta copilariei mele, e dulcele dupa care tanjeam mereu, si care se manca atat de repede incat nici zeama nu mai ramenea.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingredente pentru aluatul de colțunași:
  • 400 g 400 făina de grâu

  • 2 2 ouă

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 120-130 ml 120-130 apă rece

  • Ingrediente pentru umplutura de brânză
  • 200 g 200 brânză sărată de oaie, telemea

  • 200 g 200 brânză dulce de vaci (scoaptă)

  • 3 3 ouă

  • 100 g 100 zahăr

Directions

  • Amestecați făina, sarea, 2 ouă și apa pentru a forma un aluat omogen. Frământați timp de 10-15 minute și lăsați-l să se odihnească timp de 20-25 de minute.
  • Amestecați brânza de oaie, brânza de vaci, zahărul și un ou până obțineți o pastă omogenă.
  • Întindeți aluatul subțire și tăiați-l în pătrățele.
  • Adăugați umplutura și sigilați marginile.
  • Fierbeți colțunașii în apă fierbinte timp de 10-15 minute până se ridică la suprafață.
  • Topiți unt și turnați-l peste colțunași.
  • Presărați miez de nucă cu zahăr deasupra.

Recipe Video

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Descoperă Cheesecake-ul Japonez! Cel Mai Pufos și Delicios Chec Japonez

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă Rădăuțeana [ de CURCAN ]

Cină / Prânz

Pilaf cu Linte Roșie, rețetă de POST – Gata în doar 20 minute – Mâncărică de linte roșie cu orez

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Prăjitură de Biscuiți – Un desert perfect pentru a răsfăța familia și prietenii

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de VIS cu Mere Caramelizate – Secretul unui Desert IREZISTIBIL

Rețete pentru Iarnă

Suc de Struguri pentru Iarnă – Rezistă chiar și 5 ani – Rețetă fără conservanți, fără zahăr

Iată o rețetă extrem de simplă pentru a prepara suc de struguri natural, destinat conservării…

Post

Rețetă de maioneză de post, din avocado – Rețetă Vegană

Cină / Prânz

O altfel de Salată de DOVLECEL, Salată de Dovlecei Opăriți cu șuncă afumată 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.