• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Compot Zdrobit de vișine – Rețeta nașei mele
Compoturi

Compot Zdrobit de vișine – Rețeta nașei mele

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Compot Zdrobit de vișine

Compot Zdrobit de vișine

Recipe by vk

Acest compot este delicios, ușor de făcut și va deveni cu siguranță o băutură preferată în familia voastră. Un compot zdrobit de vișine delicios și răcoritor, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară. Este o rețetă simplă, dar plină de savoare, pe care o veți adora cu siguranță.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 6 kg 6 vișine

  • 7,5 l 7,5 apă

  • 900 g 900 zahăr

Directions

  • Se pun 7,5 L de apă într-o oală mare.
  • Se adaugă 900 g de zahăr și se amestecă bine.
  • Se pune pe foc și se lasă să fiarbă până când zahărul se dizolvă complet.
  • Când începe să dea în clocot, se reduce focul la mediu.
  • Se spală bine aproximativ 6-7 kg de vișine.
  • Se curăță de codițe și frunze.
  • Se pun vișinele în oală, peste siropul de zahăr.
  • Se lasă la foc mic timp de 10 minute, până când vișinele se înmoaie ușor.
  • Se amestecă din când în când.
  • Se scot vișinele din compot și se pun pe un grătar pentru a îndepărta sâmburii.
  • Se pasează ușor pentru a separa pulpa de sâmburi.
  • Pulpa de vișine se adaugă înapoi în sirop.
  • Se amestecă bine și se lasă să mai fiarbă 2-3 minute.
  • Conservare:
  • Varianta 1 – Congelare:
  • Se lasă compotul să se răcească.
  • Se pune în sticle de plastic și se depozitează la congelator.
  • Varianta 2 – Sterilizare:
  • Se toarnă compotul fierbinte în borcane sterilizate.
  • Se închid bine capacele și se lasă la răcit sub pătură timp de 3-4 zile.
  • Se poate consuma rece, direct din frigider.
  • Pulpa de vișine oferă o textură specială și un gust intens de fructe.

Related Posts

Dulceață de prune – Dulceață irezistibilă, coaptă la cuptor

august 29, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Batonul proteic – Secretul sportivilor de performanță, acum și pentru tine

Borș

Cel mai Aromat Borș de Urzici Moldovenesc de Post

Cină / Prânz

Chiftele Marinate în sos de roșii – Rețeta preferată a familiei

Ciorbă / Supă / Borș

Mâncare de Dietă – Cea mai DELICIOASĂ Rețetă cu Pește – Supă de Pește cu Legume

Rețete pentru Iarnă

Cea mai bună Grăsime de Gătit, Untură de Porc la Borcan pentru Prăjituri

Cină / Prânz

Cele mai Rapide Aperitive Festive pentru Sărbători și Ocazii Speciale

Ciorbă / Supă / Borș

Rețetă de Ciorbă de Post, cu ciuperci Pleurotus

Cină / Prânz

Rețetă cu pește – Sigur nu ai mâncat așa ceva – Rețetă Lasagna cu sos Bechamel 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.