• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Conopidă BULGĂREASCĂ la borcan – O modalitate excelentă de a păstra gustul și prospețimea conopidei pentru tot anul
Rețete pentru Iarnă

Conopidă BULGĂREASCĂ la borcan – O modalitate excelentă de a păstra gustul și prospețimea conopidei pentru tot anul

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Conopidă BULGĂREASCĂ la borcan

Conopidă BULGĂREASCĂ la borcan

Recipe by vk

Astăzi explorăm gastronomia bulgărească și învățăm să conservăm delicioasa conopidă la borcan, în stilul lor unic. Bulgarii sunt renumiți pentru preparate aromate, iar această rețetă păstrează prospețimea conopidei pentru tot anul.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 3 kg 3 conopidă

  • 250 ml 250 oțet de vin de 9 grade

  • 1 1 ceapă medie tocată fideluțe

  • 50-60 g 50-60 rondele sfeclă roșie

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 15 g 15 hrean

  • 2 2 linguri boabe de muștar

  • 1 1 lingură boabe de piper

  • 60 g 60 sare

  • 90 g 90 zahăr

  • 6 6 frunze de dafin

  • 1 1 lingură semințe de mărar

Directions

  • Începe prin a pune ceapa tăiată fideluțe pe fundul borcanului. Adaugă boabele de muștar, piperul, sarea, zahărul și foile de dafin.
  • Pune semințele de mărar și sfecla tăiată rondele pentru a da culoare. Adaugă cățeii de usturoi și fâșiile de hrean. Pune conopida în borcan, aranjând-o frumos.
  • Toarnă oțetul de vin. Completează borcanul cu apă până la buza borcanului. Pune capacul bine strâns.
  • Așază un prosop pe fundul unei oale mari și pune borcanul în oală. Toarnă apă în oală până aproape de buza borcanului, fără a-l acoperi complet.
  • Fierbe la foc mare până începe să clocotească, apoi redu focul la minim. Lasă borcanul să fiarbă la foc mic timp de 1-1,5 ore, până când conopida își schimbă culoarea.
  • Lasă borcanul să se răcească în apă timp de o zi. După răcire completă, depozitează-l într-un loc răcoros și uscat.

Notes

  • Pentru fierbere: 5 l apă și o oală încăpătoare;
  • Cantitățile sunt corespunzătoare unui borcan de 4,250 l.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete de slăbit

Rețetă de Slăbit cu 3+1 Ingrediente “SECRETE” care Topesc Grăsimea din Talie

Prăjituri / Dulciuri

Exact așa le făcea și bunica – Minciunele, un deliciu al copilăriei

Aceste gogoși, minciunele, uscatele, scovergi de post sau vegane sunt un deliciu al copilăriei. Bunica…

Cină / Prânz

Salată de ardei Kapia cu năut, rețetă pentru dietă, rețetă de post (Vegană)

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Spanac Proaspăt Cules

Rețete pentru Iarnă

Frunze de varză în borcan – Frunze de varză în saramură, perfecte pentru sarmale

Post

Nu ai timp de frământat? Încearcă rețeta asta de plăcintă cu lavaș și mere

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura cu Măr a Bunicii: Secretul Gustului Autentic de Acasă

Cină / Prânz

Urzici cu Dovlecel de POST/VEGANĂ – Cea mai delicioasă rețetă cu Urzici 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.