• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Conopidă Gratinată la Cuptor cu Piept de Pui | Conopidă cu Pui la Cuptor 
Cină / Prânz

Conopidă Gratinată la Cuptor cu Piept de Pui | Conopidă cu Pui la Cuptor 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Conopidă Gratinată la Cuptor cu Piept de Pui | Conopidă cu Pui la Cuptor 

Conopidă Gratinată la Cuptor cu Piept de Pui | Conopidă cu Pui la Cuptor 

Recipe by vk

Conopida la Cuptor, o rețetă cu conopidă, foarte delicioasă și foarte ușor de făcut. Putem include această rețetă și la rețete cu carne de pui, pentru că dă puiul în compania acestei minunate legume, face minuni.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 conopidă

  • 500 g 500 piept de pui

  • 1 kg 1 smântână grasă

  • 1 1 ardei roșu

  • 150-200 g 150-200 cașcaval

  • 3-5 3-5 căței de usturoi

  • 2-3 2-3 linguri de făină

  • 20-30 ml 20-30 ulei măsline/fl. soarelui

  • sare și piper după gust

Directions

  • Spală conopida și îndepărtează frunzele. Taie în jurul cotorului pentru a desprinde buchețelele. Spală din nou buchețelele sub jet de apă pentru a elimina orice urmă de pământ sau nisip.
  • Încălzește 50 ml de ulei de măsline într-o tigaie. Adaugă aproximativ 500 g de piept de pui tăiat în bucăți și prăjește-le până devin aurii, condimentându-le cu sare și piper.
  • Pune buchețelele de conopidă într-o oală cu apă și sare și dă-le în clocot pentru a le înmuia puțin, testându-le cu un cuțit pentru a vedea dacă sunt suficient de moi.
  • Transferă buchețelele de conopidă în aceeași tigaie unde ai gătit pieptul de pui.
  • Adaugă câțiva căței de usturoi tocați și prăjește până conopida capătă o crustă aurie. Condimentează cu sare și piper.
  • În aceeași tigaie, adaugă 100 g de unt și 2 linguri cu vârf de făină de grâu.
  • Adaugă aproximativ 500 g de smântână grasă și amestecă bine.
  • Adaugă 150 g de brânză cheddar maturată, păstrând 50 g pentru final.
  • Așază conopida într-o tavă de cuptor, adaugă pieptul de pui peste conopidă și toarnă sosul pregătit peste. Răspândește restul de brânză cheddar la suprafață.
  • Coace la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, până când se gratinează frumos.
  • Servește cald, decorând cu pătrunjel proaspăt pentru un plus de culoare și aromă.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în sos de muștar – Ușor picantă, extrem de gustoasă

Prăjituri / Dulciuri

Cozonaco-Pască – Dulce cu aluat de cozonac și umplutură de Pască

Cozonaco-Pască este o combinație rafinată între două dintre cele mai iubite deserturi pascale: cozonacul și…

Compoturi

Dulceață de prune – Dulceață irezistibilă, coaptă la cuptor

Prăjituri / Dulciuri

Cum să faci cele mai DELICIOASE Rulouri cu Cremă de Vanilie

Salate

Cea mai cremoasă Salată Coleslaw – Cremoasă, crocantă și plină de savoare, gata în 5 minute

Cină / Prânz

Coaste de purcel (la cuptor) – Rețetă secretă pentru coaste cu un twist absolut delicios

Secretul acestei rețete stă în combinația unică de condimente, care pătrund și aromatizează fiecare fibră…

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Uimitoare de Croissant cu Banane și Ciocolată

Cină / Prânz

Salată Caesar cu Pui

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.