• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie
Cină / Prânz

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cornulețe aperitiv

Cornulețe aperitiv

Recipe by vk

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – deliciul perfect pentru orice ocazie!

Aluat pufos, umplut cu brânză sărată și mărar proaspăt, rumenit la perfecțiune. Aromele se îmbină magic, iar cornulețele dispar rapid de pe platou! Se prepară simplu, chiar și pentru începători. Experimentează cu umpluturi – adaugă măsline, ardei sau nucă pentru un plus de savoare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 400 g 400 făină albă

  • 200 g 200 telemea

  • 150 g 150 untură

  • 50 ml 50 apă

  • 1 1 legătură mărar

  • 1/4 1/4 ardei kapia

  • 2 2 ouă

Directions

  • Într-un bol mare, combinați făina și untura (sau untul) și frecați între degete până când obțineți o consistență nisipoasă.
  • Adăugați o mână de telemea rasă, albușul de ou și începeți să frământați.
  • Adăugați treptat apa (începând cu 50 ml) și continuați să frământați până când obțineți un aluat vârtos și omogen.
  • Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de 15 minute.
  • Într-un bol, combinați restul de telemea rasă, oul întreg și gălbenușul, ardeiul capia tocat și mărarul mărunțit.
  • Amestecați bine până obțineți o compoziție cremoasă.
  • Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 4 bucăți egale.
  • Întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire, între două hârtii de copt, pentru a evita lipirea.
  • Folosiți o farfurie pentru a decupa un cerc din aluat și împărțiți-l în 8 triunghiuri egale.
  • Puneți câte o jumătate de linguriță de umplutură la baza fiecărui triunghi, apoi rulați spre vârf pentru a forma cornulețele.
  • Așezați cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C, căldură sus-jos, timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii și crocante.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu mere la tigaie cu scorțișoară – Mere îmbrăcate – Mere cu bundă

Prăjituri / Dulciuri

Colțunași descoperiți – Mici minunății absolut delicioase

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Mango cu Chia – Desertul care te va Face să spui ‘Yummy!’

Cină / Prânz

Salată de ardei Kapia cu năut, rețetă pentru dietă, rețetă de post (Vegană)

Cină / Prânz

Pui COPT la Cuptor în Roșii, Usturoi și Mirodenii, cu Piure de Legume

Cină / Prânz

Mâncare de Orez cu Fasole Roșie – Arată precum un risotto cu fasole – Fasolea, orezul și cremozitatea asta… e ceva divin

Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel…

Ovo-Lacto-Vegetarian

 Omletă clasică (Gustul copilăriei) cu brânză roșii și castraveți 

Prăjituri / Dulciuri

Incredibil de gustoase – Secretul celor mai pufoase Gogoși Marocane

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.