• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cornulețe cu nucă și magiun – Fără lapte, fără ou, fără grăsime animală
Post

Cornulețe cu nucă și magiun – Fără lapte, fără ou, fără grăsime animală

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cornulețe de post cu nucă și magiun

Cornulețe de post cu nucă și magiun

Recipe by vk

Cine a zis că în post nu te poți bucura de deserturi delicioase?

Cornulețele de post cu nucă și magiun, aurii și crocante la exterior, moi și aromate la interior, sunt perfecte pentru orice ocazie. Se prepară simplu și rapid, iar gustul lor autentic te va cuceri! Adaugă coajă de lămâie sau portocală pentru un plus de savoare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 450 g 450 făină

  • 250 g 250 nucă

  • 250 ml 250 apă minerală

  • 100 ml 100 ulei

  • 50-70 g 50-70 magiun/ gem de prune

  • 25 g 25 zahăr vanilat/pudră + 150 g zahăr pudră la final

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

  • 10-15 ml 10-15 oțet

  • 1 1 praf de sare

Directions

  • Amestecă apa minerală, oțetul, sarea și zahărul într-un bol mare.
  • Adaugă uleiul și 50 g de nucă măcinată, amestecând bine.
  • Încorporează treptat făina, frământând până obții un aluat vârtos, nelipicios. Dacă e nevoie, mai adaugă făină.
  • Lasă aluatul să se odihnească 15-20 de minute într-un loc răcoros.
  • Într-un bol, amestecă nuca măcinată grosier cu gemul de prune până obții o compoziție densă.
  • Împarte aluatul în 4 bucăți egale și întinde fiecare bucată într-o foaie subțire de aproximativ 1 mm.
  • Folosește o farfurie întinsă pentru a decupa cercuri perfecte din aluat.
  • Taie cercurile în triunghiuri egale, în funcție de dimensiunea dorită.
  • Pune câte o jumătate de linguriță de umplutură la baza fiecărui triunghi și rulează spre vârf, formând cornulețe.
  • Așază cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.
  • Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute, până devin ușor aurii.
  • Imediat ce scoți cornulețele fierbinți din cuptor, pune-le într-o pungă curată împreună cu zahărul pudră vanilat.
  • Agită ușor punga, astfel încât zahărul să acopere uniform fiecare cornuleț.
  • Transferă cornulețele pe o tavă și lasă-le să se răcească complet.
  • Aceste cornulețe sunt și mai bune a doua zi, când aromele se întrepătrund. Bucură-te de ele alături de o cană de ceai sau cafea.

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Sos Bechamel | Fond Alb | Rețeta Pas cu Pas | Piept de Rață cu Sos

Cină / Prânz

Șnițel Vienez | Rețeta Șnițel | Șnițel de Porc | Șnițel cu Pesmet

Rețete pentru Iarnă

Frunze de varză în borcan – Frunze de varză în saramură, perfecte pentru sarmale

Cină / Prânz

Souffle SUISSESSE | Le Gavroche by Michel Roux Jr.

Cină / Prânz

Rețeta secretă pentru coaste de purcel la cuptor cu un twist delicios

Cină / Prânz

Cea mai Rapidă și Gustoasă Pizza de Casă cu Aluat Foietaj

Rețete pentru Iarnă

Zarzavat pentru Iarnă – 3 metode de Conservare – Zarzavat pentru ciorbă, borș, supă etc.

Cum să Pregătești Zarzavat pentru Iarnă [3 METODE]. Descoperă rețete simple pentru zarzavat și metode…

Cină / Prânz

Pește la tigaie cu sos de roșii –  Un preparat spectaculos, rapid și super gustos

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.