
Cotlet de purcel – Carne suculentă și plină de arome
Recipe by vkAstăzi vă prezentăm o metodă inovatoare și delicioasă pentru a găti cotletele de purcel: REVERSE SEARING. Această tehnică asigură o carne suculentă și plină de arome, perfectă pentru orice masă deosebită! Cotlete de purcel suculente, aromate și perfect gătite, care vor impresiona orice gurmand. Aceste cotlete sunt ideale pentru o cină specială sau pentru a impresiona oaspeții la următoarea voastră petrecere.
Aceasta tehnică de reverse searing sigilează sucurile în interior și conferă cotletelor o textură crocantă și un gust deosebit. Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
5 5 bucăți cotlet de purcel
100 g 100 unt
3-4 3-4 crenguțe salvie
3-4 3-4 crenguțe rozmarin
5 5 lingurițe ulei de măsline – 40-50 ml pentru prăjit
sare
piper
Directions
- Alegeți cele mai frumoase cotlete de purcel și aromatizați-le cu sare, piper și ierburi proaspete.
- Așezați cotletele pe un grătar în cuptor, la 110 grade Celsius. Lăsați-le să se gătească timp de 70-80 de minute.
- Reverse searing:
- După ce cotletele s-au gătit încet în cuptor, încingeți o tigaie cu ulei de măsline. Adăugați salvie, crenguțe de rozmarin și unt în tigaie.
- Gătiți cotletele în această baie aromatică timp de aproximativ 6 minute, până când capătă o crustă frumoasă și aurie.