• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc
Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc

Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc

Recipe by vk

Acești cozonaci ungurești, sau baigli, sunt o delicatesă perfectă pentru sărbători sau pentru a impresiona oaspeții cu un desert aromat și gustos. Poftă bună!

Print

Pentru aluatul de baigli:

  • 1 kg 1 făină de cozonac (000)

  • 20 g 20 drojdie uscată

  • 400 g 400 unt 82% grăsime

  • 2 2 gălbenușuri de ou

  • 1 1 linguriță de sare

  • 250 ml 250 lapte călduț

  • 100 g 100 zahăr pudră

  • Pentru siropul de zahăr
  • 500 ml 500 apă

  • 500 g 500 zahăr

  • 3 3 cuișoare

  • Pentru compoziția de mac, Baigli cu Mac:
  • 500 g 500 mac măcinat (dat prin blender)

  • coajă rasă de la două lămâi

  • coajă rasă de la o portocală

  • 1 1 lingură rasă de scorțișoară

  • 1 1 fiolă de esență de vanilie, sau 3-4 pliculețe de zahăr vanilat

  • Pentru compoziția de nucă, Baigli cu Nucă:
  • 500 g 500 nucă măcinată (dată prin blender)

  • 100-150 g 100-150 stafide

  • coajă rasă de la două lămâi

  • coajă rasă de la o portocală

  • 1 1 lingură rasă de scorțișoară

  • 1 1 fiolă de esență de vanilie, sau 3-4 pliculețe de zahăr vanilat

Directions

  • Combinați untul cu făina până la obținerea unei consistențe de pesmet.
  • Separat, activați drojdia în laptele călduț cu o linguriță de zahăr.
  • Amestecați drojdia activată cu făina și untul, adăugați gălbenușurile, vanilia și frământați aluatul.
  • Lăsați aluatul să se odihnească la rece pentru 2-3 ore.
  • Fierbeți apa cu zahărul și cuișoarele până obțineți un sirop gros.
  • Amestecați ingredientele fiecărei umpluturi separat, adăugați siropul cald treptat până obțineți consistența dorită.
  • Lăsați umpluturile să se hidrateze.
  • Întindeți aluatul în foi subțiri, adăugați umplutura și rulați strâns.
  • Înțepați cozonacii cu o scobitoare pentru a permite eliberarea aerului.
  • Ungeți cozonacii cu gălbenuș de ou și lăsați-i la rece pentru 10 minute. Repetați procesul de ungere de 2-3 ori pentru a obține un aspect lucios.
  • Coaceți la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 35-40 de minute (sau până când sunt bine rumeniți).

Recipe Video

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Sos de roșii cu ardei (pentru iarnă) – Perfect pentru pizza, paste și alte preparate savuroase

Cină / Prânz

Fasole scăzută – Fasole cu ciolan afumat | Iahnie de fasole cu buturel afumat 

Cină / Prânz

Mâncărică de linte roșie – Gata în doar 30 de minute

Ciorbă / Supă / Borș

Supă Cremă de Usturoi Prăjit în Coajă | Supă de Usturoi Fină și Cremoasă

Borș

Cel mai Aromat Borș de Urzici Moldovenesc de Post

Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Cină / Prânz

Mâncărică de Limbă – Mâncărica-i genială, genial de bună – Merită să încercați măcar o dată

Limba cu sos de roșii este, de departe, cea mai gustoasă variantă. Vă asigur că…

Salate

Cum se Repară Maioneza Tăiată | Cum se Repară Salata de Icre | Cum Repari Sosul de Usturoi

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.