• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cozonac cu Ciocolată [BABKA] | Babka cu Ciocolată | Cozonac BABKA cu Ciocolată
Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu Ciocolată [BABKA] | Babka cu Ciocolată | Cozonac BABKA cu Ciocolată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cozonac cu Ciocolată [BABKA] | Babka cu Ciocolată | Cozonac BABKA cu Ciocolată

Cozonac cu Ciocolată [BABKA] | Babka cu Ciocolată | Cozonac BABKA cu Ciocolată

Recipe by vk

Cozonacul Babka este un desert delicios de origine israeliană sau poloneză, care seamănă cu cozonacul dar este îmbogățit cu ciocolată și alune. Aluatul pentru cozonacul Babka nu trebuie muncit precum cel de la cozonacul nostru autohton. Așa că, dacă vrei un cozonac cu ciocolată, ușor de făcut și foarte gustos, ai aici o rețetă pe cinste de Babka.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 600 g 600 făină pentru cozonac

  • 3 3 ouă

  • 200 ml 200 lapte

  • 100 g 100 zahăr

  • 200 g 200 ciocolată neagră (amară)

  • 10 g 10 drojdie uscată

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 400 g 400 cremă de ciocolată cu alune

  • 150 g 150 unt 82% grăsime

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

  • coajă de portocală în sirop de zahăr

  • Pentru siropul de zahăr la Babka:
  • 50 g 50 de zahăr

  • 25 ml 25 apă

Directions

  • Amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și 50 ml de lapte călduț. Lasă să se activeze.
  • Într-un bol mare, bate ouăle cu sarea.
  • Adaugă zahărul, restul de lapte și esența de vanilie.
  • Încorporează treptat făina și untul la temperatura camerei.
  • La final, adaugă drojdia activată.
  • Framântă bine aluatul (aproximativ 10 minute) până devine omogen și elastic.
  • Lasă aluatul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore.
  • Taie ciocolata cu alune și cea amară în bucăți mici.
  • Taie și coaja de portocală în bucăți mici.
  • Întinde aluatul într-o foaie subțire (3 mm grosime).
  • Presară uniform ciocolata și coaja de portocală pe suprafața aluatului.
  • Rulează aluatul și taie-l longitudinal în două.
  • Împletește cele două jumătăți și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Lasă babka să crească la temperatura camerei sau în cuptor cu un bol cu apă fierbinte sub tavă pentru aproximativ 30 de minute.
  • Coace la 180°C pentru 30-35 de minute.
  • Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apa și lasă-l să fiarbă până se obține un sirop.
  • Îndată ce scoți babka din cuptor, periaz-o cu siropul de zahăr pentru un finisaj lucios și un plus de dulceață.

Recipe Video

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă de Mere cu Dovleac – Desert rapid și delicios, foarte delicios

Am pregătit o plăcintă de dovleac cu măr sau, dacă preferi, o plăcintă de măr…

Cină / Prânz

Cuib de paste cu carne – Un gust care te va cuceri

Cină / Prânz

Pârjoluțe din piept de pui – Gustoase și suculente, merită încercate

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă minunată și ușor de preparat pentru niște…

Cină / Prânz

Varză coaptă cu ceafă de porc – Bate tot ce știi la gust

Cină / Prânz

Ghiveci de Legume – Tocăniță de legume chiar și pentru Iarnă – Ghiveci savuros de legume

Acest ghiveci de legume se realizează cu ușurință folosind ingrediente proaspete și bogate în arome.…

Cină / Prânz

O idee care s-a transformat într-un deliciu – Tocăniță de ciuperci cu pui 

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Prăjitură de Biscuiți – Un desert perfect pentru a răsfăța familia și prietenii

Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.