• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cozonac cu fructe confiate – Un altfel de deliciu pentru Sărbători 
Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu fructe confiate – Un altfel de deliciu pentru Sărbători 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Cozonacul cu fructe confiate este o reinterpretare creativă a clasicului cozonac, care aduce o notă de prospețime și culoare la masa de sărbători. Combinând aluatul pufos și aromele tradiționale cu explozia de gust și culoare adusă de fructele confiate, această rețetă ne promite o experiență culinară de neuitat. Pregătirea acestui cozonac este un adevărat deliciu pentru simțurile noastre.

Cozonac cu fructe confiate

Cozonac cu fructe confiate

Recipe by vk

Această rețetă inovativă combină tradiția cozonacului cu aroma și prospețimea fructelor confiate, oferindu-ne un desert absolut divin pentru mesele festive.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru activarea drojdiei:
  • 30 g 30 drojdie proaspătă

  • 200-250 ml 200-250 lapte călduț

  • 150 g 150 zahăr

  • 2 2 linguri ulei

  • 4 4 ouă mici

  • 1 1 praf de sare

  • Pentru umplutură:
  • 200 g 200 caise confiate

  • 100 g 100 merișoare

  • 100 g 100 stafide

  • 100 g 100 cireșe confiate

  • 50 g 50 coajă de lime confiată

  • 50 g 50 coajă de portocală în sirop

  • 20 ml 20 rom

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

  • Pentru aluat:
  • 700 g 700 făină

  • 30 g 30 fulgi de migdale

  • coaja rasă de la o lămâie

  • 70 g 70 unt

  • 2 2 linguri cognac

  • 3 g 3 sare

  • 1 1 linguriță ulei de fl. soarelui

Directions

  • Luați patru ouă mici sau echivalentul lor în ouă mari sau medii. Spargeți ouăle într-o ceașcă de sticlă și adăugați două prafuri de sare. Bateți ouăle bine cu o furculiță.
  • Luați 30 de grame de drojdie proaspătă. Adăugați lapte cald (37°C) peste drojdie și două linguri de ulei. Adăugați 150 de grame de zahăr și amestecați totul până se dizolvă zahărul.
  • Tăiați în cubulețe 200 de grame de caise uscate. Adăugați 100 de grame de merișoare și 100 de grame de stafide. Adăugați 20 ml de rom și o fiolă de esență de vanilie. Amestecați bine pentru a înmuia fructele în alcool.
  • Într-un bol de mixer, adăugați 600 de grame de făină. Adăugați 3-4 grame de sare, 30 de grame de fulgi de migdale și coaja rasă de la o lămâie bio. Amestecați bine.
  • Turnați amestecul de drojdie în făină și adăugați 70 de grame de unt moale. Adăugați două linguri de coniac. Amestecați totul cu mixerul planetar timp de 15 minute, adăugând făină dacă este necesar.
  • Ungeți aluatul cu o lingură de ulei de floarea-soarelui pentru a preveni uscarea. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească la căldură până își dublează volumul (aproximativ 50 de minute).
  • Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm grosime. Distribuiți uniform amestecul de fructe confiate pe suprafața aluatului. Rulați strâns aluatul și tăiați-l pe lungime pentru a obține două jumătăți.
  • Ungeți tava de copt cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt unsă cu ulei. Plasați aluatul rulat în tavă și lăsați-l să crească până depășește marginea tăvii cu 2-3 degete (aproximativ 30 de minute).
  • Preîncălziți cuptorul la 175°C. Ungeți aluatul crescut cu ou bătut. Coaceți pe raftul de jos al cuptorului timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute, verificând să nu se rumenească prea repede și acoperind cu folie de aluminiu dacă este necesar.
  • Lăsați cozonacul să se răcească pe un grătar. Presărați deasupra zahăr pudră cu vanilie.

Notes

  • Puteți ajusta cantitățile de fructe uscate și confiate după preferințe.
    Urmăriți cu atenție timpul și temperatura de coacere pentru rezultate optime.

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Paste Aglio Olio e Peperoncino, Paste cu Usturoi, Ulei și Ardei Iute

Prăjituri / Dulciuri

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

Cină / Prânz

Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură Deșteaptă – Cea mai FINĂ și UȘOARĂ Prăjitură

Rețete pentru Iarnă

Mere la Borcan pentru Iarnă – Rețetă rapidă și Sigură – Mere pentru prăjituri, tarte, plăcinte și…

Mere în Borcan pentru Iarnă – Rețetă Rapidă și Sigură. Într-adevăr, această metodă de conservare…

Prăjituri / Dulciuri

Bunătăți de la Bunica Tinca – Gogoși moldovenești perfect rumenite – Pufoase și delicioase

Combinând ingredientele cu precizie și pasiune, vei descoperi gustul unic al unor gogoși preparate după…

Rețete pentru Iarnă

Cele mai Crocante Jumări de Porc

Cină / Prânz

POPCORN DE PUI – Nuggets de pui | Pui Crocant | Mini – Șnițele Pufoase în Crustă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.