• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cozonac de Post cu Nucă și Apă de Trandafir
Post

Cozonac de Post cu Nucă și Apă de Trandafir

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cozonac de Post cu Nucă și Apă de Trandafir

Cozonac de Post cu Nucă și Apă de Trandafir

Recipe by vk

Rețeta acestui cozonac de post cu nucă este senzațională, lipsită complet de grăsimi animale; este un cozonac fără ouă și fără lapte, adică un cozonac vegan.

Print

Ingredients

  • Pentru aluatul de cozonac:
  • 800 g 800 făină din grâu dur sau făină pentru cozonac (000)

  • 10 g 10 drojdie uscată sau 40-50 gr proaspătă (în funcție de brand, citește pe ambalaj)

  • 1 1 razătură de la o lămâie rasă

  • 100 g 100 zahăr pudră

  • 10 g 10 de sare

  • 1/2 1/2 linguriță turmeric pudră

  • 1 1 fiolă de esență de rom

  • 5 5 lingurițe de apă de trandafir (opțional)

  • 300 ml 300 apă călduță

  • 100 ml 100 ulei de floarea soarelui

  • 3 3 pliculețe de zahăr vanilat

  • Pentru umplutura de cozonac:
  • 500 g 500 de nucă

  • 50 g 50 cacao

  • razătură de la o portocală rasă bio

  • 300 g 300 rahat turcesc

  • o fiolă esență de rom

  • o fiolă esență de vanilie

  • 30 30 -50 ml apă de trandafir

  • 150 g 150 de zahăr

  • 300 ml 300 apă

Directions

  • Preparare Aluat:
  • Amestecă făina din grâu dur, drojdia, zahărul vanilinat, zahărul pudră, turmericul, și sarea.
  • Adaugă coaja de lămâie rasă, esența de rom, apă de trandafir, uleiul și apa călduță.
  • Frământă aluatul timp de 15 minute (folosește un mixer dacă este disponibil).
  • Lasă aluatul să crească pentru 40-50 de minute sau până își dublează volumul.
  • Preparare Sirop de Zahăr:
  • Combina 150 grame de zahăr cu 300 ml apă și fierbe până se obține un sirop.
  • Preparare Umplutură:
  • Amestecă nucă mărunțită cu cacao alcalină.
  • Adaugă esențele de vanilie și rom, apa de trandafir rămasă, răzătura de portocală și siropul de zahăr.
  • Amestecă până se formează o cremă consistentă.
  • Asamblare Cozonac:
  • Împarte aluatul în două și întinde fiecare parte într-o foaie.
  • Etalează jumătate din umplutură pe fiecare foaie și adaugă bucăți de rahat.
  • Rulează foile de aluat cu umplutura și împletește-le pentru a forma cozonacul.
  • Ungi cozonacul cu ulei și acoperă-l cu folie de plastic.
  • Lasă-l să mai crească încă jumătate de oră.
  • Coace la 160 de grade Celsius pentru 50-60 de minute.
  • Unge cozonacul cu sirop de zahăr după coacere pentru luciu.

Recipe Video

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Hrean la Borcan – Cum să pui Hrean ras pentru Iarnă

Hreanul este recunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate, ajutând la tratarea răcelilor și întărind…

Ovo-Lacto-Vegetarian

Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar

Pâine / Covrigi

Aluat de Pâine – EKMEK – Pâine Turcească din Filme Turcești 

Aluatul de pâine este un pic mai diferit față de al nostru. În loc de…

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Mac – Super pufoasă, super delicioasă – Merită încercată cu prima ocazie

Te încurajez să prepari această prăjitură cu mac pentru sărbători, să o adaugi în lista…

Cină / Prânz

Gulaș de Varză Dulce? Da! Cu Varză Dulce, Și Este Fantastic

Cină / Prânz

Cel mai gustos Cordon Bleu

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide

Cină / Prânz

Chilli con Carne – Gustos și aromat, cel mai bun din câte am mâncat

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.