Cozonac Fraged și Pufos | Cozonac Pufos cu Nucă | Cozonac Super Delicios, DOAR cu un OU
Recipe by CristinaAceastă rețetă de cozonac este o variantă simplificată și rapidă, menită să reducă timpul de pregătire fără a compromite gustul.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalPentru rântașul de cozonaci:
50 g 50 de făină
200 ml 200 apă
- Aluatul de cozonac cu rahat:
650 g 650 făină de grâu pentru cozonac
1 1 ou
200 ml 200 lapte
50 g 50 de unt
150 g 150 de zahăr
50 g 50 lapte praf
12 g 12 de drojdie uscată sau 75 g drojdie proaspătă
12 g 12 de sare
un albuș pentru sigilat cozonacii
1 1 gălbenuș cu puțin lapte pentru uns cozonacii
- Compoziția de cozonac cu nucă și rahat:
500 g 500 rahat tăiat în cubulețe mici
400 g 400 miez de nucă măcinată
250 ml 250 lapte fierbinte
100-150 g 100-150 stafide
50 g 50 cacao
Directions
- Începeți cu prepararea unei paste din făină și apă, amestecând continuu la foc mic pentru a evita formarea cocoloașelor. Această pastă va ajuta la creșterea aluatului și va asigura o textură fragedă și o coajă subțire și moale.
- Amestecați ingredientele uscate (făină, zahăr, lapte praf, drojdie) și adăugați sare. Combinați-le cu amestecul umed (pastă, unt, lapte, ou) și frământați până obțineți un aluat lucios și ușor lipicios.
- Lăsați aluatul să se odihnească acoperit pentru aproximativ 40 de minute.
- Combinați miezul de nucă mărunțit, zahărul, cacaoa și laptele cald. Adăugați rahatul și stafidele, dacă doriți.
- Împărțiți aluatul în patru părți egale și întindeți fiecare parte într-o foaie. Distribuiți uniform umplutura pe fiecare foaie și rulați aluatul. Împletiți două rulouri pentru a forma un cozonac.
- Lăsați cozonacii să crească în tavă timp de 50-60 de minute, apoi ungeți-i cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărați frecățeii (amestec de făină, unt și zahăr). Coaceți la 180 de grade Celsius pentru 50-60 de minute.