• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cozonac Fraged și Pufos | Cozonac Pufos cu Nucă | Cozonac Super Delicios, DOAR cu un OU
Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Fraged și Pufos | Cozonac Pufos cu Nucă | Cozonac Super Delicios, DOAR cu un OU

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cozonac Fraged și Pufos | Cozonac Pufos cu Nucă | Cozonac Super Delicios, DOAR cu un OU

Cozonac Fraged și Pufos | Cozonac Pufos cu Nucă | Cozonac Super Delicios, DOAR cu un OU

Recipe by vk

Această rețetă de cozonac este o variantă simplificată și rapidă, menită să reducă timpul de pregătire fără a compromite gustul.

Print

Pentru rântașul de cozonaci:

  • 50 g 50 de făină

  • 200 ml 200 apă

  • Aluatul de cozonac cu rahat:
  • 650 g 650 făină de grâu pentru cozonac

  • 1 1 ou

  • 200 ml 200 lapte

  • 50 g 50 de unt

  • 150 g 150 de zahăr

  • 50 g 50 lapte praf

  • 12 g 12 de drojdie uscată sau 75 g drojdie proaspătă

  • 12 g 12 de sare

  • un albuș pentru sigilat cozonacii

  • 1 1 gălbenuș cu puțin lapte pentru uns cozonacii

  • Compoziția de cozonac cu nucă și rahat:
  • 500 g 500 rahat tăiat în cubulețe mici

  • 400 g 400 miez de nucă măcinată

  • 250 ml 250 lapte fierbinte

  • 100-150 g 100-150 stafide

  • 50 g 50 cacao

Directions

  • Începeți cu prepararea unei paste din făină și apă, amestecând continuu la foc mic pentru a evita formarea cocoloașelor. Această pastă va ajuta la creșterea aluatului și va asigura o textură fragedă și o coajă subțire și moale.
  • Amestecați ingredientele uscate (făină, zahăr, lapte praf, drojdie) și adăugați sare. Combinați-le cu amestecul umed (pastă, unt, lapte, ou) și frământați până obțineți un aluat lucios și ușor lipicios.
  • Lăsați aluatul să se odihnească acoperit pentru aproximativ 40 de minute.
  • Combinați miezul de nucă mărunțit, zahărul, cacaoa și laptele cald. Adăugați rahatul și stafidele, dacă doriți.
  • Împărțiți aluatul în patru părți egale și întindeți fiecare parte într-o foaie. Distribuiți uniform umplutura pe fiecare foaie și rulați aluatul. Împletiți două rulouri pentru a forma un cozonac.
  • Lăsați cozonacii să crească în tavă timp de 50-60 de minute, apoi ungeți-i cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărați frecățeii (amestec de făină, unt și zahăr). Coaceți la 180 de grade Celsius pentru 50-60 de minute.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Răcituri de Curcan de Țară | Piftie de Curcan | Rețetă Piftie de Curcan

Post

Nu ai timp de frământat? Încearcă rețeta asta de plăcintă cu lavaș și mere

Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Cină / Prânz

Cea mai cremoasă mâncărică de ficăței cu ceapă

Salate

Salată Aperitiv – Carpaccio – Te scapă de cheltuieli – Salată de Legume și Fructe

Am realizat această salată-aperitiv în straturi de legume și fructe și mă simt cu adevărat…

Cină / Prânz

Cea mai bună varză dulce călită – Varză Călită de Post – E fantastic de gustoasă…

Varza proaspătă gătită alături de legume, pre-tratate termic, și condimentate corespunzător, se combină armonios pentru…

Cină / Prânz

Rețetă de Post [ VEGANĂ ] – Ardei Umpluți Kapia COPȚI la Cuptor 

Cină / Prânz

Nu te mai saturi de această salată cu pește și cartofi – Vedeta este MACROUL

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.