Creieraș PANE, ca la CARTE
Recipe by CristinaDe când gătesc așa creieraș pane, cei mici vor mereu. Sunt cei mai bucuroși de rețeta de creieraș pane, făcut la tigaie cu ou. Această rețetă simplă și ușoară, cu ingrediente puține, este o minunăție. Nu îți ocupă prea mult timp, pregătirea e simplă, iar rezultatul pentru această rețetă de creier pane, e genial!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
600 g 600 creier de vită/vițel/porc
80-100 g 80-100 făină de grâu, sau până obții consistența potrivită
300 ml 300 ulei floarea-soarelui pentru prăjit
2 2 ouă
1/2 1/2 linguriță de sare, sau după gust
piper după gust, 1-2 g
Directions
- Curăță creierul sub un fir de apă rece, îndepărtând pielicica și cheagurile de sânge.
- Taie creierul în bucăți mici pentru o textură mai plăcută și pentru a evita bucățile mari, greu de mâncat.
- Bate bine două ouă într-un bol.
- Adaugă sarea și piperul, amestecând bine.
- Încorporează treptat făina până când obții consistența unei maioneze.
- Tăvălește fiecare bucată de creier în amestecul de ou și făină, asigurându-te că este acoperită uniform.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Pune bucățile de creier pane în ulei și prăjește-le până devin aurii, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.