![[CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/11/maxresdefault-3-2.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
[CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post
Recipe by CristinaMâncărica de mazăre de post este un fel de mâncare delicios și ușor de pregătit, perfect pentru zilele de post sau pentru cei care preferă o dietă vegetariană.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 de mazăre boabe, proaspătă sau congelată
3 3 cepe medii/mari
2 2 cartofi medii
400 ml 400 suc de roșii sau 4-5 roșii
300 ml 300 apă
2-3 2-3 morcovi medii
1 1 ardei kapia
100 g 100 pastă de gogoșar, sau 2-3 gogoșari proaspeți
1 1 lingură rasă de sare, sau după gust
1 1 linguriță piper sau după gust
1 1 linguriță de cimbru uscat, sau câteva firicele de cimbru proaspăt
2 2 frunzulițe de dafin
6-8 6-8 căței de usturoi
30-40 ml 30-40 de ulei
Directions
- Tocați usturoiul, morcovii, cartofii, ardeiul capia și ceapa.
- Încălziți uleiul într-o cratiță mare și adăugați căciulia de usturoi. Lăsați să se aromatizeze ușor.
- Adăugați ceapa și sarea și lăsați să se înmoaie până devine transparentă.
- Adăugați morcovii, cartofii, frunzele de dafin, piperul și cimbrul. Gătiți pentru aproximativ 5 minute.
- Adăugați mazărea în cratiță și amestecați bine.
- Adăugați sucul de roșii și apa cât să acopere mazărea. Lăsați să fiarbă la foc mic până când legumele sunt gătite și sosul se îngroașă (aproximativ 25 de minute).
- Adăugați ardeiul capia cu aproximativ 20-25 de minute înainte de finalul gătitului.
- Ajustați gustul cu sare și piper după nevoie.