• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » [CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post
Cină / Prânz

[CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
[CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post

[CREMOASĂ și GUSTOASĂ] Mâncărică de Mazăre de Post

Recipe by vk

Mâncărica de mazăre de post este un fel de mâncare delicios și ușor de pregătit, perfect pentru zilele de post sau pentru cei care preferă o dietă vegetariană.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 de mazăre boabe, proaspătă sau congelată

  • 3 3 cepe medii/mari

  • 2 2 cartofi medii

  • 400 ml 400 suc de roșii sau 4-5 roșii

  • 300 ml 300 apă

  • 2-3 2-3 morcovi medii

  • 1 1 ardei kapia

  • 100 g 100 pastă de gogoșar, sau 2-3 gogoșari proaspeți

  • 1 1 lingură rasă de sare, sau după gust

  • 1 1 linguriță piper sau după gust

  • 1 1 linguriță de cimbru uscat, sau câteva firicele de cimbru proaspăt

  • 2 2 frunzulițe de dafin

  • 6-8 6-8 căței de usturoi

  • 30-40 ml 30-40 de ulei

Directions

  • Tocați usturoiul, morcovii, cartofii, ardeiul capia și ceapa.
  • Încălziți uleiul într-o cratiță mare și adăugați căciulia de usturoi. Lăsați să se aromatizeze ușor.
  • Adăugați ceapa și sarea și lăsați să se înmoaie până devine transparentă.
  • Adăugați morcovii, cartofii, frunzele de dafin, piperul și cimbrul. Gătiți pentru aproximativ 5 minute.
  • Adăugați mazărea în cratiță și amestecați bine.
  • Adăugați sucul de roșii și apa cât să acopere mazărea. Lăsați să fiarbă la foc mic până când legumele sunt gătite și sosul se îngroașă (aproximativ 25 de minute).
  • Adăugați ardeiul capia cu aproximativ 20-25 de minute înainte de finalul gătitului.
  • Ajustați gustul cu sare și piper după nevoie.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Compot de Piersici – Cel mai fin compot – Compot de piersici pentru iarnă

Fără îndoială, acest compot de piersici se numără printre cele mai fine preparate de acest…

Cină / Prânz

Copănele Festive – Un mix special de mirodenii pentru friptura de pui Perfectă

Cină / Prânz

Dovlecei gratinați la cuptor – Aperitiv rapid și delicios

Post

Rețete de POST – Cel mai Pufos și Apetisant Chec de Post – Rețete Vegane

Salate

Salată de fasole cu leurdă –  Cea Mai Bună Salată De Sezon

Prăjituri / Dulciuri

Castraveți Murați cu Oțet și Castraveți Murați Rețetă Clasică – Descoperă secretele acestor rețete

Salate

O altfel de salată de vinete – Salată de vinete cu ardei copt și ciuperci – Rapid și ușor

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.