
Creveți cu orez la cuptor
Recipe by vkOrez cu creveți la cuptor – rafinament în fiecare înghițitură!
Transformă un preparat clasic într-un festin culinar, combinând orezul cremos cu creveți suculenți și arome intense. Simplu de preparat, dar spectaculos în prezentare, acest fel de mâncare te va cuceri din prima!
Urmează pașii rețetei și pregătește-te pentru un gust demn de restaurant! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Ingredients
250-300 g 250-300 creveți
200 g 200 orez
200 g 200 mazăre
100 g 100 porumb
2 2 cepe medii
3 3 jumătăți de ardei multicolore
4-5 4-5 căței de usturoi
100 ml 100 vin alb
2 2 linguri ulei
1 1 linguriță turmeric
1 1 linguriță pătrunjel uscat
1/2 1/2 linguriță chimion
1 1 linguriță rasă piper
4 g 4 sare
1 l 1 apă
Directions
- Încinge 2 linguri de ulei într-o cratiță.
- Adaugă 2 cepe tocate mărunt și călește-le la foc moderat spre mic timp de 3-4 minute.
- Adaugă 4-5 căței de usturoi tocați fin și 4 g de sare.
- Presară o linguriță rasă de piper proaspăt râșnit.
- După ce ceapa devine translucidă, adaugă 100 g de porumb din conservă, scurs bine.
- Amestecă și lasă-l să se călească puțin, apoi adaugă jumătate de ardei gras galben, jumătate roșu și jumătate verde, toate tăiate cubulețe.
- Mărește focul și gătește până legumele încep să-și lase sucurile.
- Adaugă 200 g de mazăre congelată (clătită în prealabil).
- Lasă totul pe foc iute încă 2-3 minute, amestecând continuu.
- Oprește focul și toarnă 50 ml vin alb sec, amestecând bine pentru a desprinde zaharurile caramelizate de pe fundul cratiței.
- Pune 200 g de orez și amestecă-l cu legumele și condimentele.
- Adaugă o linguriță de turmeric și jumătate de linguriță de chimion.
- Dacă ai, presară puțin pătrunjel uscat pentru un plus de aromă.
- Așază deasupra 250-300 g de creveți decorticați, uniform distribuiți.
- Toarnă 4 căni de apă fierbinte peste orez (aproximativ 800 ml – 1 L).
- Introdu cratița în cuptorul preîncălzit la 180°C, căldură sus-jos.
- Coace timp de 1 oră și 20 de minute, verificând la nevoie dacă mai trebuie lichid.
- Scoate cratița din cuptor și lasă preparatul să se odihnească 5-10 minute.
- Amestecă ușor pentru a distribui aromele.