• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan
Cină / Prânz

Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan

Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan

Recipe by vk

Dacă ești un fan al bucătăriei marine și îți plac preparatele delicioase cu fructe de mare, atunci trebuie să încerci această rețetă minunată! Creveții suculenți în sos cremos de smântână și parmezan vor fi o adevărată experiență culinară pentru papilele tale gustative. Această rețetă se prepară rapid și simplu, dar rezultatul final va fi de-a dreptul spectaculos. Creveții proaspeți se prăjesc ușor în unt și usturoi, apoi se adaugă un sos cremos și bogat, realizat din smântână și parmezan ras fin. Textura fină și gustul decadent al sosului se îmbină perfect cu savoarea delicată a creveților. Nu rata ocazia de a pregăti această rețetă deosebită și de a-ți răsfăța familia și prietenii cu acest deliciu marin!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 creveți

  • 10-15 ml 10-15 ulei de măsline

  • 1/2 1/2 linguriță sare

  • 1 1 vârf linguriță piper

  • 50 g 50 unt

  • 4-5 4-5 căței de usturoi

  • 1 1 ceapă mică roșie

  • 200 ml 200 vin alb

  • 200 ml 200 smântână lichidă

  • 50 g 50 parmezan

  • 1 1 legătură pătrunjel

Directions

  • Încinge tigaia de inox până când picătura de apă joacă precum mercurul și apoi adaugă ulei de măsline.
  • Adaugă creveții în tigaie și prăjește-i timp de aproximativ 3-4 minute până devin rozali și se întorc. Nu trebuie să fie gătiți foarte tare.
  • Adaugă sare și piper proaspăt râșnit, apoi oprește focul și transferă creveții într-un bol.
  • În aceeași tigaie, adaugă untul și lasă-l să se topească. Apoi, adaugă cățeii de usturoi râșniți și ceapa tocată. Amestecă și lasă-le să se călescă până devin moi.
  • Adaugă vinul alb sec și lasă-l să fiarbă până când se evaporă alcoolul și rămâne doar aroma.
  • Adaugă smântâna lichidă și amestecă bine. Continuă să gătești până sosul începe să se îngroașe.
  • Adaugă creveții înapoi în tigaie și amestecă pentru a-i încorpora în sos. Continuă să gătești timp de aproximativ 2-3 minute.
  • Potrivește de sare și piper după gust, apoi adaugă parmezanul și amestecă până se topește și îngroașă sosul.
  • Adaugă pătrunjelul tocat proaspăt și amestecă bine.
  • Servește creveții în sos cremos de smântână alături de paste sau așa cum preferi.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Castraveți Murați cu Oțet și Castraveți Murați Rețetă Clasică – Descoperă secretele acestor rețete

Ovo-Lacto-Vegetarian

 Omletă clasică (Gustul copilăriei) cu brânză roșii și castraveți 

Rețete pentru Iarnă

Prune marinate cu Oțet – Cea mai gustoasă rețetă de Murături – Prune umplute cu varză și morcov

Aceste prune marinate în oțet sunt extrem de aromate și se potrivesc de minune alături…

Cină / Prânz

Cotlet de purcel suculent și plin de arome – O metodă inovatoare și delicioasă pentru a găti cotletele de purcel

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Broccoli | Supă Cremă de Broccoli | Rețetă cu Broccoli | Rețetă de Slăbit

Prăjituri / Dulciuri

Tartă de caise cu blat pufos, brânză de vaci și iaurt – Un plus de inovație și savoare desertului vostru de vară

Cină / Prânz

Oac, oac, diri, diri da!? Am țopăit după acești, puișori de baltă pane

Cină / Prânz

Pate de Ficat [CE PICĂ UȘOR] | Pate de Casă | Pate din Ficat de Pasăre

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.