• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă
Prăjituri / Dulciuri

Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune - Rețetă Simplă și Delicioasă

Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă

Recipe by vk

Batonul de Caramel cu Susan și Alune este un adevărat deliciu crocant, cu o combinație irezistibilă de dulce, sărat și texturi variate, și cel mai bun lucru este că veți putea să-l pregătiți acasă, în câteva etape simple.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 200 g 200 susan

  • 400 g 400 zahăr

  • 1 1 lingură zeamă de lămâie

  • 100 g 100 unt

  • 150 g 150 alune sărate

Directions

  • Prăjește 200 de grame de susan într-o tigaie până când devine auriu și eliberează arome bogate.
  • Scoate susanul prăjit din tigaie și lasă-l să se răcească.
  • În aceeași tigaie, adaugă 400 de grame de zahăr și încălzește-l la foc mic până când se topește și devine auriu.
  • Adaugă 100 de grame de unt și zeamă de lămâie în caramelul format și amestecă până la omogenizare.
  • Introdu susanul prăjit (200 de grame) și alunele sărate (150 de grame) în caramel și amestecă bine.
  • Toarnă amestecul obținut pe o foaie de hârtie de copt și nivelează-l cu un sucitor.
  • ăsați amestecul să se răcească timp de aproximativ 4-5 minute și apoi tăiați-l în bucăți de dimensiuni dorite.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Vinete la Cuptor | VINETE ÎMPĂNATE | Vinete cu Ceapă și Roșii la Cuptor

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit de Casă – Un dulce de nerefuzat – Cremos și delicios

Deși s-ar putea să par exagerat de entuziasmat, crede-mă, acesta este de fapt desertul de…

Salate

Salată de roșii tradițională – Nu-i chip să-i reziști, e cea mai bună

Mâncare de Paște

5+1 Tipuri de Aperitiv RAPID – Aperitive de Paște [pe BAGHETĂ]

Post

Cea mai gustoasă Tocăniță de Ciuperci cu Praz și Măsline – Rețetă de POST 

Rețete pentru Iarnă

Ghiveci de Legume cu Vinete –  Tocană de Vinete la Borcan pentru Iarnă – Rețetă de nota 10

Toate ingredientele necesare pentru tocană de vinete sunt enumerate în descrierea de mai jos. Pentru…

Post

Ai Cartofi în Casă? – Hai să Facem Salata Supremă de cartofi (de Post)

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.