
Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă
Recipe by vkBatonul de Caramel cu Susan și Alune este un adevărat deliciu crocant, cu o combinație irezistibilă de dulce, sărat și texturi variate, și cel mai bun lucru este că veți putea să-l pregătiți acasă, în câteva etape simple.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
200 g 200 susan
400 g 400 zahăr
1 1 lingură zeamă de lămâie
100 g 100 unt
150 g 150 alune sărate
Directions
- Prăjește 200 de grame de susan într-o tigaie până când devine auriu și eliberează arome bogate.
- Scoate susanul prăjit din tigaie și lasă-l să se răcească.
- În aceeași tigaie, adaugă 400 de grame de zahăr și încălzește-l la foc mic până când se topește și devine auriu.
- Adaugă 100 de grame de unt și zeamă de lămâie în caramelul format și amestecă până la omogenizare.
- Introdu susanul prăjit (200 de grame) și alunele sărate (150 de grame) în caramel și amestecă bine.
- Toarnă amestecul obținut pe o foaie de hârtie de copt și nivelează-l cu un sucitor.
- ăsați amestecul să se răcească timp de aproximativ 4-5 minute și apoi tăiați-l în bucăți de dimensiuni dorite.