
Cuib de paste cu carne
Recipe by vkCuib de paste cu carne – o explozie de arome italiene!
Tagliatelle delicate, îmbrățișate de un sos bogat de carne suculentă, transformă această rețetă într-un adevărat răsfăț culinar. Fiecare înghițitură este o combinație perfectă de texturi și arome, ideală pentru o cină memorabilă.
Urmează pașii rețetei și descoperă ingredientele secrete care îi dau un gust irezistibil! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Ingredients
500 g 500 paste cuib
500 g 500 carne tocată
200 g 200 cașcaval
2 2 cepe medii
1 1 morcov
5 5 căței de usturoi
3-4 3-4 fire ceapă verde
1/2 1/2 legătură pătrunjel
30 g 30 bacon
1 1 lingură pastă de tomate
10 ml 10 ulei de măsline
1 1 linguriță oregano uscat
1 1 linguriță rasă piper
4-5 g 4-5 sare
2 l 2 apă
Directions
- Umple pe jumătate o oală cu apă și pune-o la fiert.
- Într-o tigaie mare sau cratiță, încinge 2 linguri de ulei de măsline și adaugă 30 g de bacon tăiat mărunt.
- După ce baconul începe să se rumenească, adaugă 5 căței de usturoi tocați fin.
- După 30 de secunde, adaugă 2 cepe medii tocate mărunt și presară 4-5 g de sare.
- Amestecă și lasă ceapa să se înmoaie la foc mic-moderat timp de aproximativ 3 minute.
- Adaugă un morcov mare ras și continuă să gătești încă 2-3 minute.
- Condimentează cu o linguriță rasă de piper proaspăt râșnit și o linguriță de oregano uscat.
- Taie 4 fire de ceapă verde rondele și adaugă-le în cratiță.
- Pune o lingură bună de bulion de roșii și amestecă bine pentru a omogeniza sosul.
- Dă focul la minim și întinde un strat uniform de legume pe fundul cratiței (uniformizează).
- Ia paste tip „cuib” (tagliatelle sau fettuccine) și așază-le peste stratul de legume.
- Umple fiecare cuib cu carne tocată (de vită, pui, curcan, porc sau iepure), presând-o bine în interior.
- Asezonează carnea cu puțină sare și piper, apoi pune deasupra fiecărui cuib o felie subțire de cașcaval (sau cașcaval ras)
- Toarnă apă fierbinte peste paste, suficient cât să ajungă la jumătatea lor.
- Acoperă cu un capac și gătește la foc moderat spre mic timp de 15-20 de minute, verificând din când în când să aibă suficient lichid.
- Dacă e necesar, mai adaugă 200 ml de apă pe parcurs, în stilul „risotto”, pentru a găti pastele treptat.
- Oprește focul și presară pătrunjel tocat deasupra.
- Adaugă un fir subțire de ulei de măsline crud pentru un plus de aromă.
- Pentru extra savoare, presară puțin parmezan ras deasupra fiecărui cuib.
- Transferă pastele pe farfurie și adaugă câteva linguri de sos din cratiță.