• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cuib de paste cu carne – Un gust care te va cuceri
Cină / Prânz

Cuib de paste cu carne – Un gust care te va cuceri

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cuib de paste cu carne

Cuib de paste cu carne

Recipe by vk

Cuib de paste cu carne – o explozie de arome italiene!

Tagliatelle delicate, îmbrățișate de un sos bogat de carne suculentă, transformă această rețetă într-un adevărat răsfăț culinar. Fiecare înghițitură este o combinație perfectă de texturi și arome, ideală pentru o cină memorabilă.

Urmează pașii rețetei și descoperă ingredientele secrete care îi dau un gust irezistibil! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 500 g 500 paste cuib

  • 500 g 500 carne tocată

  • 200 g 200 cașcaval

  • 2 2 cepe medii

  • 1 1 morcov

  • 5 5 căței de usturoi

  • 3-4 3-4 fire ceapă verde

  • 1/2 1/2 legătură pătrunjel

  • 30 g 30 bacon

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 10 ml 10 ulei de măsline

  • 1 1 linguriță oregano uscat

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 4-5 g 4-5 sare

  • 2 l 2 apă

Directions

  • Umple pe jumătate o oală cu apă și pune-o la fiert.
  • Într-o tigaie mare sau cratiță, încinge 2 linguri de ulei de măsline și adaugă 30 g de bacon tăiat mărunt.
  • După ce baconul începe să se rumenească, adaugă 5 căței de usturoi tocați fin.
  • După 30 de secunde, adaugă 2 cepe medii tocate mărunt și presară 4-5 g de sare.
  • Amestecă și lasă ceapa să se înmoaie la foc mic-moderat timp de aproximativ 3 minute.
  • Adaugă un morcov mare ras și continuă să gătești încă 2-3 minute.
  • Condimentează cu o linguriță rasă de piper proaspăt râșnit și o linguriță de oregano uscat.
  • Taie 4 fire de ceapă verde rondele și adaugă-le în cratiță.
  • Pune o lingură bună de bulion de roșii și amestecă bine pentru a omogeniza sosul.
  • Dă focul la minim și întinde un strat uniform de legume pe fundul cratiței (uniformizează).
  • Ia paste tip „cuib” (tagliatelle sau fettuccine) și așază-le peste stratul de legume.
  • Umple fiecare cuib cu carne tocată (de vită, pui, curcan, porc sau iepure), presând-o bine în interior.
  • Asezonează carnea cu puțină sare și piper, apoi pune deasupra fiecărui cuib o felie subțire de cașcaval (sau cașcaval ras)
  • Toarnă apă fierbinte peste paste, suficient cât să ajungă la jumătatea lor.
  • Acoperă cu un capac și gătește la foc moderat spre mic timp de 15-20 de minute, verificând din când în când să aibă suficient lichid.
  • Dacă e necesar, mai adaugă 200 ml de apă pe parcurs, în stilul „risotto”, pentru a găti pastele treptat.
  • Oprește focul și presară pătrunjel tocat deasupra.
  • Adaugă un fir subțire de ulei de măsline crud pentru un plus de aromă.
  • Pentru extra savoare, presară puțin parmezan ras deasupra fiecărui cuib.
  • Transferă pastele pe farfurie și adaugă câteva linguri de sos din cratiță.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pizza Puturosului – Fără aluat, la cuptor – O rețetă de mic dejun rapid și super gustos

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă cu Varză Murată, Afumătură și Cârnați – E nemaipomenită – Cuvintele sunt de prisos, e Top

Această rețetă de ciorbă de varză este deosebită și merită cu adevărat să o încerci.

Pâine / Covrigi

Cei mai pufoși Mucenici sau Sfințișori – Rețeta Bunicii

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi, cu Spanac fără Carne – Un deliciu de la mic la mare

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu fructe confiate – Un altfel de deliciu pentru Sărbători 

Cozonacul cu fructe confiate este o reinterpretare creativă a clasicului cozonac, care aduce o notă…

Cină / Prânz

Delicatesă cu vinete și ouă – Menemen, un deliciu turcesc

Cină / Prânz

Ciulama de Ciuperci | Ciuperci cu Smântână | Mâncărică de Ciuperci

Prăjituri / Dulciuri

Cannelloni cu cremă de mascarpone 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.