• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână
Prăjituri / Dulciuri

Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cum faci Aluatul de Plăcintă - Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână

Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână

Recipe by vk

Această plăcintă cu brânză de vacă este o alegere excelentă pentru un desert delicios și sățios. Rețeta combină gustul tradițional al brânzei de vaci cu o textură ușoară a aluatului, rezultând o plăcintă cremoasă și aromată. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Aluat pentru plăcintă:
  • 400 g 400 făină de grâu

  • 4 g 4 sare

  • 80 ml 80 apă rece, sau gheață în același gramaj

  • 3 3 albușuri de ou

  • 2 2 linguri de zeamă de lamâie

  • 30 ml 30 ulei fl. soarelui

  • Ingrediente umplutură pentru plăcintă:
  • 1 kg 1 brânză de vaci

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat

  • 200 g 200 zahăr

  • 1/2 1/2 linguriță de sare (2g);

  • 4 4 ouă

  • 70 g 70 stafide

  • Ingrediente pentru crema de smantana:
  • 800 g 800 smântână

  • 100 g 100 zahăr

  • 3 3 gălbenușuri de ouă + 1 ou întreg

  • 1 1 pliculeț de zahăr vanilat

Directions

  • Pregătirea Aluatului:
  • Amestecați făina, sarea, albușurile de ou, uleiul și zeama de lămâie într-un robot de bucătărie.
  • Adăugați cuburile de gheață (sau apa rece) și amestecați timp de 10-15 minute.
  • ăsați aluatul să se odihnească 10 minute acoperit cu o folie.
  • Pregătirea Umpluturii:
  • Amestecați brânza de vaci cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, stafidele și un praf de sare.
  • Pregătirea Topping-ului:
  • Mixați smântâna cu gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat.
  • Asamblarea Plăcintei:
  • Întindeți aluatul pe o pânză presărată cu făină, până devine foarte subțire.
  • Întindeți umplutura pe aluat și rulați-l.
  • Tăiați rulourile la dimensiunea tăvii și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Turnați topping-ul de smântână peste rulouri.
  • Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute, apoi măriți temperatura la 200 de grade și coaceți pentru încă 15 minute până când se rumenește frumos.

Recipe Video

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cea mai gustoasă salată de morcovi – Rețetă simplă și rapidă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjtură Raffaello cu Glazură de Zmeură

Cea mai delicioasă tartă pe care o vei întâlni vreodată – Prăjitură Raffaello cu cocos…

Cină / Prânz

Calcan, Regele mării negre, gătit simplu – Pe Pat de Legume Aromate

Cină / Prânz

Pastă de Pește AFUMAT [PATE DE PEȘTE] | Salată de Icre cu Macrou Afumat

Rețete pentru Iarnă

Suc de gutui – Rețetă pentru iarnă – Suc de gutui fără zahăr, fără conservanți

Titlul „Suc de Gutui Fără Conservanți și Fără Zahăr” este suficient de explicit și concis,…

Salate

Salata Pe Care O Vei Repeta Toată Vara – Orzo + Castraveți

Cină / Prânz

Rețetă de dovlecel cu smântână la cuptor – Cină savuroasă în câteva minute

Mâncare de Paște

Vrei O Pască Ușoară Și Rapidă? Încearcă Varianta Fără Aluat – Pască cu brânză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.