Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână
Recipe by CristinaAceastă plăcintă cu brânză de vacă este o alegere excelentă pentru un desert delicios și sățios. Rețeta combină gustul tradițional al brânzei de vaci cu o textură ușoară a aluatului, rezultând o plăcintă cremoasă și aromată. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Aluat pentru plăcintă:
400 g 400 făină de grâu
4 g 4 sare
80 ml 80 apă rece, sau gheață în același gramaj
3 3 albușuri de ou
2 2 linguri de zeamă de lamâie
30 ml 30 ulei fl. soarelui
- Ingrediente umplutură pentru plăcintă:
1 kg 1 brânză de vaci
2 2 pliculețe de zahăr vanilat
200 g 200 zahăr
1/2 1/2 linguriță de sare (2g);
4 4 ouă
70 g 70 stafide
- Ingrediente pentru crema de smantana:
800 g 800 smântână
100 g 100 zahăr
3 3 gălbenușuri de ouă + 1 ou întreg
1 1 pliculeț de zahăr vanilat
Directions
- Pregătirea Aluatului:
- Amestecați făina, sarea, albușurile de ou, uleiul și zeama de lămâie într-un robot de bucătărie.
- Adăugați cuburile de gheață (sau apa rece) și amestecați timp de 10-15 minute.
- ăsați aluatul să se odihnească 10 minute acoperit cu o folie.
- Pregătirea Umpluturii:
- Amestecați brânza de vaci cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, stafidele și un praf de sare.
- Pregătirea Topping-ului:
- Mixați smântâna cu gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat.
- Asamblarea Plăcintei:
- Întindeți aluatul pe o pânză presărată cu făină, până devine foarte subțire.
- Întindeți umplutura pe aluat și rulați-l.
- Tăiați rulourile la dimensiunea tăvii și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Turnați topping-ul de smântână peste rulouri.
- Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute, apoi măriți temperatura la 200 de grade și coaceți pentru încă 15 minute până când se rumenește frumos.