Cum să faci cele mai DELICIOASE Rulouri cu Cremă de Vanilie – Rețete de Sărbători
Recipe by CristinaAtât de bune încât nu te poți sătura de ele! Iată cum să prepari cele mai delicioase rulouri cu cremă de vanilie sau cornulețe umplute. Le poți include fără probleme în caietul tău cu rețete de sărbători.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente aluat fraged cu unt:
400 g 400 făină de grâu
250 g 250 de unt
1 1 linguriță rasă de sare
50 ml 50 lapte
- Ingrediente pentru crema de vanilie cu unt:
5 5 gălbenușuri de ou
500-600 ml 500-600 lapte
40-50 g 40-50 făină de grâu
150 g 150 zahăr
40-50 g 40-50 amidon de porumb
1-2 g 1-2 sare
20 ml 20 extract de vanilie, esență de vanilie, sau zahăr vanilat
200-250 g 200-250 unt în funcție de preferințe
Directions
- Pregătirea Aluatului:
- Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și untul tăiat în cuburi.
- Frământă până obții o consistență asemănătoare pesmetului.
- Adaugă laptele și frământă până formezi un aluat.
- Împachetează aluatul în folie alimentară și lasă-l la congelator pentru 15-20 minute.
- Prepararea Cremei de Vanilie:
- Într-o oală, amestecă gălbenoșurile cu sarea, zahărul, făina și amidonul.
- Adaugă treptat laptele rece, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Gătește crema la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă.
- După ce ai dat crema de pe foc, adaugă extractul de vanilie și amestecă.
- Acoperă crema cu folie alimentară (în contact direct cu suprafața cremei) și las-o să se răcească la temperatura camerei.
- Adaugă treptat untul la crema răcită, amestecând bine după fiecare adăugare.
- Pentru o variantă cu ciocolată, adaugă cacao hidratată în apă.
- Formarea și Coacerea Rulourilor:
- Întinde aluatul într-o foaie subțire și taie fâșii de 1.5 cm.
- Înfășoară fâșiile de aluat pe conuri speciale și unge-le cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte.
- Coace rulourile în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10-15 minute sau până se rumenesc.
- După ce rulourile s-au răcit, folosește un pos pentru a le umple cu crema de vanilie.