• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cum să pregătești frunze de vie pentru sarmale – Cum să le păstrezi pentru iarnă
Rețete pentru Iarnă

Cum să pregătești frunze de vie pentru sarmale – Cum să le păstrezi pentru iarnă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Frunze de vie pentru sarmale (pentru iarnă)

Frunze de vie pentru sarmale (pentru iarnă)

Recipe by vk

Iată cum să pregătești și să conservi frunzele de vie pentru sarmale pe iarnă. De la alegerea frunzelor până la depozitarea lor în borcane, vei învăța pașii esențiali pentru a te bucura de sarmale tradiționale moldovenești oricând. Urmărește acest ghid pentru un gust autentic.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • frunze de vie tinere

Directions

  • Alege frunze de vie tinere, proaspete și netratate chimic. Verifică atent să nu aibă insecte, larve sau urme de afide.
  • Dacă sunt curate, nu este nevoie să le speli. Dacă alegi să le speli, lasă-le să se usuce bine înainte de a le pune în borcane.
  • Rulează 5-6 frunze împreună, cât mai strâns posibil. Pune rulourile de frunze în borcane, strângându-le ușor.
  • Conservare simplă:
  • Închide borcanele fără a adăuga nimic altceva. Frunzele se vor păstra astfel până la 2 ani.
  • Conservare cu saramură (opțional):
  • Dacă dorești, poți adăuga o saramură (o lingură de sare/10-12 g pentru fiecare litru de apă fierbinte). Toarnă saramura peste frunze, închide borcanele și lasă-le sub o pătură să se răcească treptat.
  • Depozitare:
  • Frunzele vor deveni mai uscate și astringente în timp, dar își vor recăpăta elasticitatea atunci când sunt clătite sau înmuiate în apă călduță înainte de utilizare.

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

octombrie 14, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Paste [PENNE] cu Sos de Roșii de POST

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu mere în doar câteva minute – Rețetă simplă și gustoasă – Are un gust senzațional

Pentru preparare, ai nevoie de mere suculente, zahăr, lapte, ouă și foi crocante de plăcintă.…

Cină / Prânz

Mușchiuleț Aperitiv de Porc cu Legume și Bacon – Deliciul musafirilor

Prăjituri / Dulciuri

Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de mălai

Cină / Prânz

Șnițel Aperitiv de pui, legume și cașcaval – Perfect pentru orice ocazie

Sărbători de Iarnă

Pateu de casă din ficat de pasăre. Rețeta originală de pateu de casă

Cină / Prânz

Friptură de Iepure | Iepure la Cuptor | Iepure Umplut

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.