Cum să prepari pate de fasole albă vegan, rețetă cu ingrediente simple
Recipe by CristinaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 fasole albă fiartă
30-40 g 30-40 nucă
1/2 1/2 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper măcinat
100 g 100 unt 82% grăsime
30 ml 30 ulei floarea-soarelui
1/2 1/2 egătură mărar
3 3 ouă întregi
2 2 felii bacon
1/2 1/2 ceapă roșie tocată mărunt
2 2 căței de usturoi
2 2 linguri zeamă de lămâie
Directions
- Pune mărarul în robotul de bucătărie. Adaugă fasolea scursă, ouăle, nucile, untul, sarea și piperul. Toarnă uleiul de floarea soarelui.
- Mixează ingredientele până obții o pastă omogenă și cremoasă. Dacă simți nevoia, adaugă zeama de lămâie pentru un plus de aciditate.
- Adaugă usturoiul dat pe răzătoarea fină și baconul crocant tocat mărunt, precum și ceapa roșie. Amestecă bine toate ingredientele.
- Verifică gustul pateului și ajustează sarea și piperul după preferințe. Poți adăuga și alte condimente după gust.