• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » De Dietă – Waffles din linte roșie cu Ou Poșat și salată cu dressing aromat
Cină / Prânz

De Dietă – Waffles din linte roșie cu Ou Poșat și salată cu dressing aromat

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Waffles din linte roșie cu Ou Poșat

Waffles din linte roșie cu Ou Poșat

Recipe by vk

Cine a spus că un mic dejun sănătos nu poate fi delicios?

Imaginează-ți: waffles crocante la exterior, pufoase în interior, cu o aromă subtilă de linte, alături de un ou poșat perfect și o salată cu un dressing cremos. Un mic dejun plin de proteine și fibre, ideal pentru energie și o greutate sănătoasă.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru vafe din linte roșie:
  • 200 g 200 linte roșie hidratată

  • 150 g 150 iaurt grecesc

  • 30 g 30 fulgi de migdale

  • 1 1 ou

  • 20 ml 20 ulei de măsline

  • 1 1 linguriță pudră de ceapă

  • 1 1 linguriță pudră de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 1/2 1/2 linguriță oregano

  • 1/4 1/4 linguriță fulgi de ardei iute

  • 2 g 2 sare

  • Pentru Ouă Poșate:
  • 4 4 ouă

  • apă pentru fiert

  • 1 1 sită cu ochiuri mici

  • Dressing pentru salată:
  • 1 1 lingură iaurt grecesc

  • zeama de la 1/2 lămâie

  • 20-25 ml 20-25 ulei de măsline

  • 1 1 linguriță muștar dijon

  • 1 1 linguriță miere

  • 1 1 vârf linguriță oregano uscat

  • 1/4 1/4 linguriță piper

  • sare

Directions

  • Hidratează 200 g de linte în apă rece timp de 1-1,5 ore, apoi scurge excesul de apă.
  • Într-un vas, adaugă lintea hidratată, 150 g iaurt grecesc, un ou mare, o linguriță rasă de pudră de ceapă, un vârf de linguriță de piper proaspăt râșnit, un vârf de linguriță de fulgi de ardei iute, o linguriță rasă de pudră de usturoi, o linguriță rasă de sare, jumătate de linguriță de oregano uscat, trei linguri de ulei de măsline și 30 g de fulgi de migdale.
  • Mixează toate ingredientele până obții o compoziție omogenă.
  • Preîncălzește aparatul de vafe. Toarnă o lingură mare din compoziție pe suprafața aparatului și închide capacul. Coace vafele timp de 2-3 minute sau până becul verde al aparatului indică faptul că sunt gata. Repetă procesul până termini compoziția.
  • Prepară ouă poșate prin fierbere în apă clocotită (fără oțet) timp de 5 minute, folosind o sită pentru a elimina excesul de albuș lichid.
  • Pentru dressing, amestecă o linguriță de miere de albine, o lingură de iaurt grecesc, 20-25 ml ulei de măsline, un vârf de linguriță de sare, puțin oregano uscat, o linguriță de muștar Dijon și zeamă de lămâie (2-3 linguri). Mixează până obții o emulsie.
  • Servește vafele din linte cu ouăle poșate, salată proaspătă și dressing. Poți adăuga frunze de rucola, salată verde sau lobodă pentru un plus de prospețime.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Borș

Cel mai Aromat Borș de Urzici Moldovenesc de Post

Cină / Prânz

POPCORN DE PUI – Nuggets de pui | Pui Crocant | Mini – Șnițele Pufoase în Crustă

Sărbători de Iarnă

Sărbători cu Sănătate și Echilibru! Cârnați afumați de vită și porc Mangalița

Cină / Prânz

Varză Călită cu Carne și Cârnați Afumați – Varză Călita la Cuptor

Prăjituri / Dulciuri

Cozonaco-Pască – Dulce cu aluat de cozonac și umplutură de Pască

Cozonaco-Pască este o combinație rafinată între două dintre cele mai iubite deserturi pascale: cozonacul și…

Cină / Prânz

MICI DE CASĂ REȚETĂ UNICĂ | Rețetă de Mici cu Carne de Porc, Vită și CAPRĂ

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Perișoare (din Piept Mândru de Curcan) – Nimeni nu refuză încă o porție

Ciorba de Perişoare îşi merită locul în topul celor mai bune ciorbe de la noi.…

Rețete pentru Iarnă

Sfeclă roșie la borcan – Rețetă pentru iarnă – Sfeclă roșie cu oțet, pentru salată

Sfecla roșie conservată în oțet este atât de ușor de preparat, încât vei fi uimit.…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.