Descoperă Secretul Cotletului Semipreparat: Rețetă Rapidă cu Mirodenii Aromate
Recipe by CristinaAceastă rețetă de cotlet cu mirodenii este o modalitate minunată de a prepara o carne aromată și suculentă, perfectă pentru diferite ocazii și gusturi. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
3,5 kg 3,5 cotlet de porc
100 g 100 sare neiodată
15 g 15 piper boabe
15 g 15 usturoi granulat
15 g 15 cimbru uscat
5 5 frunze de dafin
5 g 5 oregano uscat
5 g 5 coriandru boabe
5 5 boabe ienibahar
3 g 3 fulgi de ardei iute
5 g 5 boia dulce afumată
50-50 g 50-50 zahăr
3 g 3 bicarbonat
1 l 1 apă
Directions
- Într-un blender sau râșniță, combinați toate ingredientele uscate (sarea, piperul, usturoiul granular, cimbrul, frunzele de dafin, oregano, coriandrul, enibaharul, pulberea de ardei iute, boiaua afumată, zahărul și bicarbonatul de sodiu).
- Macinați până obțineți o pulbere fină.
- Frecați cotletul cu amestecul de mirodenii preparat anterior, asigurându-vă că acoperiți uniform toată suprafața cărnii.
- Înveliți cotletul în hârtie de copt și lăsați-l la frigider peste noapte pentru a se marina.
- Preîncălziți cuptorul la 100°C.
- Pregătiți o tavă cu un litru de apă și un grătar deasupra. Așezați cotletul pe grătar.
- Coaceți cotletul la cuptor timp de 3-3.5 ore sau până când temperatura internă a cărnii atinge 75-80°C.
- După gătire, lăsați cotletul să se răcească și apoi clătiți-l sub jet de apă rece pentru a elimina excesul de condimente.
- Păstrați cotletul la frigider pentru încă 12-24 de ore înainte de a-l servi.