• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Desert cu Căpșuni – Spumă de căpșuni Fină, Aerată, Delicată
Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Căpșuni – Spumă de căpșuni Fină, Aerată, Delicată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Desert cu Căpșuni

Desert cu Căpșuni

Recipe by vk

Spumă de căpșuni – un desert regal, simplu și nostalgic!

O spumă ușoară, aerată și fină din căpșuni, exact ca în copilărie – perfectă pentru copii, adulți și îndrăgostiți deopotrivă. Preparată cu căpșuni proaspete, de sezon, acest desert clasic este rapid, delicat și plin de savoare.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 400 g 400 căpșuni

  • 5 5 albușuri de ou

  • 1 1 praf de sare

  • 1-2 1-2 linguri de suc de lămâie

  • 15-20 ml 15-20 apă rece

  • 200 g 200 zahăr

Directions

  • Spală bine 400 g de căpșuni, curăță-le de codițe și taie-le cubulețe de aproximativ 5 mm. Pune-le într-un bol și adaugă 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de zeamă de lămâie. Amestecă ușor și lasă-le deoparte să-și lase aroma și sucul.
  • Pune într-o crăticioară 200 g de zahăr și 1 lingură de apă. Fierbe la foc mediu până când se obține un sirop care face spumă (fără caramelizare). Oprește focul imediat ce siropul e format.
  • Bate spumă 5 albușuri de ou cu un vârf de cuțit de sare, până când se formează o spumă consistentă. Încorporează treptat siropul fierbinte în fir subțire, mixând continuu, până când obții o spumă fermă care se menține pe paletele mixerului (testul „în cap”).
  • Adaugă căpșunile tăiate în spuma de albuș și mixează încă puțin pentru a obține o consistență aerată, uniform colorată.
  • Transferă spuma într-un poș sau direct în cupe. Decorează cu felii de căpșuni, coajă rasă de lămâie bio și frunze de mentă.
  • Lasă la rece minim 30-60 de minute înainte de servire pentru stabilizarea spumei.

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Varză coaptă cu ceafă de porc – Bate tot ce știi la gust

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai DELICIOASĂ Prăjitură cu Ciocolată, Simplă și Rapidă

Ovo-Lacto-Vegetarian

Autentic ca la ȚARĂ – Lapte PRINS și SMÂNTÂNĂ de CASĂ

Post

Salată de Fasole | Rețete de slăbit | Rețete cu Fasole

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi noi cu smântână – O rețetă delicioasă și savuroasă

Prăjituri / Dulciuri

Tartă de caise cu blat pufos, brânză de vaci și iaurt – Un plus de inovație și savoare desertului vostru de vară

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi cu SPANAC – Cea mai colorată rețetă de post 

Prăjituri / Dulciuri

Chec Pufos cu Portocale – Cu doar două Portocale, faci un desert simplu și rapid 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.