Desert cu Fructe – Rapid și delicios, super răcoros
Recipe by CristinaDesert cu Fructe – Rapid și delicios, super răcoros – Este vorba despre un jeleu cu fructe și cremă de lapte, o combinație perfectă între prospețimea fructelor și dulceața răcoroasă a cremei de lapte. Această rețetă este o adevărată salvare în zilele toride de vară sau oricând ai nevoie de un desert rapid și satisfăcător. Cu ingrediente simple și un proces de preparare simplu, vei avea un desert minunat gata într-un timp record.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Pentru cremă:
500 ml 500 lapte
300 g 300 lapte condensat
250 g 250 iaurt grecesc
1 1 esență de vanilie
10 g 10 agar agar
50 ml 50 apă călduță
- Pentru decor:
200 g 200 struguri albi și roșii
2 2 mandarine/portocale/lămâi
3 3 kiwi
1 1 conservă ananas
200 g 200 căpșuni
2 2 banane
2 2 nectarine
Directions
- Hidratați 10 grame de agar-agar în 50 ml apă călduță.
- Tăiați fructele (căpșuni, mandarine, kiwi, ananas, banane, mere) în felii sau cuburi.
- Încălziți 500 ml de lapte la foc mic, adăugați agar-agarul hidratat și amestecați.
- Incorporați 300-400 grame de lapte condensat, amestecând constant.
- Adăugați 250 grame de iaurt grecesc și vanilie, amestecând bine.
- Aranjați fructele într-o tavă, turnați amestecul peste fructe.
- Refrigerați pentru 2-3 ore până se solidifică.
- Scoateți desertul din tavă, tăiați în felii și serviți.