Desert de Casă Rapid, BACLAVA TURCEASCĂ, cu Sirop de Miere
Recipe by CristinaDesert de casă rapid, un dulce de casă foarte gustos, o BACLAVA TURCEASCĂ, de zile mari cu sirop de miere. Acestă rețetă de dulce este potrivită pentru a te bine-dispune. Este o rețetă ușoară, o rețetă rapidă care se potrivește la fiecare ocazie. Totul la acest desert este așa cum trebuie și cel mai fain e că, este o prăjitură de casă foarte echilibrată.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
350 g 350 nucă mărunțită
100-150 g 100-150 zahăr
200 g 200 unt topit clarificat, 82% grăsime
150 g 150 fistic prăjit, mărunțit
300 g 300 miere de albine + 200 ml apă, pentru sirop
20 20 foi FILO (aluat foietaj foi subțiri)
Directions
- Topiți untul într-o cratiță, la foc mic, amestecând din când în când.
- Mărunțiți miezul de nucă și zahărul într-un robot de bucătărie.
- Mărunțiți separat și fisticul prăjit. Umplutura trebuie să fie nici mare, nici prea măruntă.
- Împărțiți foile de aluat filo în două.
- Întindeți prima jumătate în tava de copt, unși fiecare foaie cu unt topit.
- Presărați uniform umplutura de nucă și fistic peste foi.
- Acoperiți cu cealaltă jumătate de foi, unșind fiecare strat cu unt.
- Tăiați baclava în fâșii de 3-4 cm, apoi pe oblic.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Coaceți baclava pentru 40 de minute până devine aurie și crocantă.
- Combinați mierea de albine cu apa și zeama de lămâie. Amestecați bine.
- După ce baclava este gata, turnați siropul fierbinte peste ea.
- Presărați fistic mărunțit pe deasupra.