• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Desert de Casă Rapid, BACLAVA TURCEASCĂ, cu Sirop de Miere
Prăjituri / Dulciuri

Desert de Casă Rapid, BACLAVA TURCEASCĂ, cu Sirop de Miere

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Desert de Casă Rapid, BACLAVA TURCEASCĂ, cu Sirop de Miere

Desert de Casă Rapid, BACLAVA TURCEASCĂ, cu Sirop de Miere

Recipe by vk

Desert de casă rapid, un dulce de casă foarte gustos, o BACLAVA TURCEASCĂ, de zile mari cu sirop de miere. Acestă rețetă de dulce este potrivită pentru a te bine-dispune. Este o rețetă ușoară, o rețetă rapidă care se potrivește la fiecare ocazie. Totul la acest desert este așa cum trebuie și cel mai fain e că, este o prăjitură de casă foarte echilibrată.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 350 g 350 nucă mărunțită

  • 100-150 g 100-150 zahăr

  • 200 g 200 unt topit clarificat, 82% grăsime

  • 150 g 150 fistic prăjit, mărunțit

  • 300 g 300 miere de albine + 200 ml apă, pentru sirop

  • 20 20 foi FILO (aluat foietaj foi subțiri)

Directions

  • Topiți untul într-o cratiță, la foc mic, amestecând din când în când.
  • Mărunțiți miezul de nucă și zahărul într-un robot de bucătărie.
  • Mărunțiți separat și fisticul prăjit. Umplutura trebuie să fie nici mare, nici prea măruntă.
  • Împărțiți foile de aluat filo în două.
  • Întindeți prima jumătate în tava de copt, unși fiecare foaie cu unt topit.
  • Presărați uniform umplutura de nucă și fistic peste foi.
  • Acoperiți cu cealaltă jumătate de foi, unșind fiecare strat cu unt.
  • Tăiați baclava în fâșii de 3-4 cm, apoi pe oblic.
  • Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  • Coaceți baclava pentru 40 de minute până devine aurie și crocantă.
  • Combinați mierea de albine cu apa și zeama de lămâie. Amestecați bine.
  • După ce baclava este gata, turnați siropul fierbinte peste ea.
  • Presărați fistic mărunțit pe deasupra.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pastramă de Porc afumată – Cum se face pastrama – Mamă… deja îmi plouă în gură…

În rândurile următoare, voi dezvălui cum se pregătește pastrama de porc. Pastramă din ceafă de…

Cină / Prânz

Paste Aglio Olio e Peperoncino, Paste cu Usturoi, Ulei și Ardei Iute

Prăjituri / Dulciuri

CLĂTITE TIRAMISU

Rețete pentru Iarnă

Salată de Sfeclă Roșie cu Hrean – Sfeclă Roșie Fiartă (vs) Sfeclă Roșie la Cuptor

Rețete pentru Iarnă

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

Rețete pentru Iarnă

Cea mai bună Grăsime de Gătit, Untură de Porc la Borcan pentru Prăjituri

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Cină / Prânz

Ciuperci marinate în stil balcanic – Arome autentice și texturi delicioase

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.