Cartofi gratinați la cuptor – Doar brânză și cartofi – Rapid și super gustos
Recipe by vkO rețetă care va cuceri inimile tuturor iubitorilor de brânză și cartofi: cartofi gratinați la cuptor. Acest deliciu cremos este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o cină în familie sau de o masă festivă.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1,2 kg 1,2 cartofi
700 ml 700 lapte
200 g 200 brânză Cheddar
200 g 200 brânză Gouda
200 g 200 cașcaval
70 g 70 unt
1 1 vârf de linguriță nucșoară
1 1 linguriță usturoi granulat
1/4 1/4 linguriță piper
4-5 g 4-5 sare
Directions
- Fierbeți cartofii în lapte până devin moi și bine fierți. Scoateți cartofii din lapte și lăsați-i deoparte.
- În laptele în care au fiert cartofii, adăugați brânza cheddar și gouda. Amestecați până când brânza se topește complet, formând un sos cremos.
- Într-o tavă de cuptor, așezați cartofii în straturi. Alternați fiecare strat de cartofi cu sosul de brânză.
- Presărați cașcavalul ras deasupra ultimului strat pentru a obține o crustă aurie și crocantă.
- Puneți tava la cuptor și lăsați-o să se gratineze până când preparatul devine auriu și brânza este topită și rumenită. (cuptor preîncălzit la 190 de grade, căldură de jos și de sus, pentru circa 40-50 de minute)