Dovlecel Umplut cu Legume și Carne | Dovlecel Umplut la Cuptor | Dovlecel la Cuptor
Recipe by CristinaDovlecel umplut cu legume și carne, gratinat la cuptor. O rețetă de dovlecel la cuptor așa cum trebuie să fie. Dovlecelul este foarte versatil și de asemenea extrem de gustos.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 dovlecei medii
1 1 roșie medie
1 1 ceapă
1 1 morcov
1 1 ardei roșu
150-200 g 150-200 ciuperci
3 3 căței de usturoi
150-200 g 150-200 carne tocată
2 2 ouă
30 g 30 mozzarella
30 g 30 cașcaval
100 g 100 smântână grasă
1 1 linguriță boia de ardei
sare și piper după gust
ulei de măsline. sau fl. soarelui
Directions
- Tăiați capetele dovleceilor și creați o bază pentru stabilitate. Tăiați-i în două pe lung și scobiți miezul cu o linguriță, lăsând un strat de aproximativ jumătate de centimetru. Tocați mărunt miezul extras.
- Tocați mărunt ceapa, ardeiul, morcovul și roșia (fără semințe și zeamă). Zdrobiți usturoiul și tocați ciupercile.
- Încălziți ulei într-o tigaie și căliți ceapa cu sare și piper. Adăugați usturoiul, ciupercile, morcovul, ardeiul și roșia. Lăsați pe foc timp de câteva minute până când legumele se înmoaie.
- Într-o altă tigaie, prăjiți carnea tocată cu puțin ulei, sare, piper și boia de ardei dulce. După ce carnea este prăjită, adăugați amestecul de legume călite și amestecați bine.
- Într-un bol, bateți ouăle și adăugați smântâna, mozzarella, cașcavalul ras, sare și piper. Turnați acest amestec peste carne și legume.
- Umpleți dovleceii scobiți cu amestecul de carne și legume.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezați dovleceii umpluți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți pentru 20-25 de minute, până când sunt gratinați frumos.
- Lăsați dovleceii să se răcorească puțin înainte de a servi. Acești dovlecei umpluți sunt delicioși atât calzi, cât și reci, fiind perfecți pentru o masă sănătoasă și satisfăcătoare.