• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Drob Aperitiv cu Ficat de Curcan – Savuros și sățios
Mâncare de Paște

Drob Aperitiv cu Ficat de Curcan – Savuros și sățios

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Drob Aperitiv cu Ficat de Curcan

Drob Aperitiv cu Ficat de Curcan

Recipe by vk

Un drob de ficat de curcan atât de gustos, încât până și bunica ar cere rețeta! Cu ficat fraged, legume aromate și un strat generos de cașcaval, această bunătate îți va cuceri papilele gustative de la prima felie. Perfect pentru sărbători sau pentru orice zi în care vrei să mănânci ceva tradițional, dar fără bătăi de cap!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Compoziție pentru doua tăvi:
  • 600 g 600 ficat de curcan

  • 8 8 ouă

  • 6 6 ouă fierte

  • 150 g 150 cașcaval

  • 4 4 legături de ceapă verde

  • 4 4 legături de usturoi verde

  • 3 3 legături de pătrunjel proaspăt

  • 2 2 legături de mărar

  • 2 2 ardei grași (galben și roșu)

  • 50-60 ml 50-60 ulei floarea soarelui

  • 6-7 g 6-7 sare, sau după gust

  • 2-3 g 2-3 piper, sau după gust

  • Opțional se poate face model cu susan alb pe deasupra.

Directions

  • Spală 1,3 kg de ficat de curcan în 3-4 ape pentru a îndepărta excesul de sânge.
  • Pune-l într-o oală și acoperă-l cu 1 litru de apă rece, adăugând 1 linguriță de sare (aprox. 4 g).
  • Fierbe-l la foc mic timp de 15 minute, îndepărtând spuma formată.
  • Scoate ficatul, curăță-l de vinișoare și lasă-l să se răcească.
  • Toacă mărunt 1 ardei roșu și 1 ardei portocaliu în cubulețe mici.
  • Taie 4 legături de ceapă verde și 4 legături de usturoi verde în rondele fine.
  • Mărunțește 2 legături de mărar și 3 legături de pătrunjel.
  • Încinge 60 ml de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie mare.
  • Adaugă ceapa și usturoiul verde, călindu-le ușor până devin translucide.
  • Adaugă ardeii tocați și mai gătește 2-3 minute.
  • Presară 1 linguriță de sare și puțin piper măcinat, apoi adaugă pătrunjelul și mărarul, amestecând bine.
  • Oprește focul și lasă compoziția să se răcească puțin.
  • Taie ficatul răcit în cubulețe mici, apoi amestecă-l cu legumele călite.
  • Bate 8 ouă cu un praf de sare și 200 g de cașcaval ras, apoi toarnă peste amestecul de ficat și legume.
  • Amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă.
  • Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă jumătate din compoziție.
  • Așază 3 ouă fierte întregi pe mijloc, apoi acoperă cu restul compoziției.
  • Presară deasupra susan negru sau alb pentru decor.
  • Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 50-60 de minute, până capătă o crustă aurie.
  • Lasă drobul să se răcească complet înainte de a-l felia.

Related Posts

Friptură de Miel ca Niciodată – Rețetă Simplă cu Marinadă Unică 

aprilie 22, 2025

Vrei O Pască Ușoară Și Rapidă? Încearcă Varianta Fără Aluat – Pască cu brânză

aprilie 17, 2025

Umplutura Transformată în Pască fără aluat – Rețetă de pască rapidă fără aluat – Pască cu smântână

aprilie 14, 2025

Salată de carne de miel și ouă fierte – O rețetă savuroasă și plină de culoare

iulie 2, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Tocană de ceapă cu carne de porc – Consistentă și plină de arome autentice

Rețete pentru Iarnă

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Fină Prăjitură de Biscuiți – Un desert perfect pentru a răsfăța familia și prietenii

Cină / Prânz

 Nu pot lăuda suficient această rețetă – Tocană de fasole verde

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță

Cină / Prânz

Uite așa faci Banala Varză Călită SUPER GUSTOASĂ – Folosește acest INGREDIENT

Este un mare adevăr în acest titlu; iată cum poți transforma banala varză călită într-un…

Cină / Prânz

Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST – Mâncare de Ciuperci cu Legume – SARAMURĂ

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de mălai

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.