• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Drob de Miel [LA CUȚIT] – Rețete pentru Paște
Cină / Prânz

Drob de Miel [LA CUȚIT] – Rețete pentru Paște

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Drob de Miel [LA CUȚIT] - Rețete pentru Paște

Drob de Miel [LA CUȚIT] – Rețete pentru Paște

Recipe by vk

Drobul de miel reprezintă o componentă esențială a mesei de Paște în tradiția culinară românească, simbolizând reînnoirea și abundența primăverii.
Această rețetă academică pentru drob de miel evidențiază principiile fundamentale ale preparării acestui fel de mâncare tradițional, oferind o bază solidă pentru realizarea unui preparat autentic și savuros.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.3 kg 1.3 organe de miel (plămân, inimă, rinichi, splină, ficat)

  • 4 4 legături de ceapă verde (300 g)

  • 4 4 legături de usturoi verde (300 g)

  • 15 g 15 sare sau după gust

  • 1 1 linguriță piper proaspăt râșnit, sau după gust

  • 3-4 3-4 frunzulițe de dafin

  • 2 2 legături de mărar proaspăt

  • 3 3 legături pătrunjel verde

  • 8 8 ouă pentru umplutură, bătute ca pentru omletă

  • 6 6 ouă fierte pentru a le pune în drob

  • 30 ml 30 ulei fl. soarelui;

Directions

  • Organele de miel se fierb în apă cu sare, piper, foi de dafin pentru aproximativ 50-60 de minute, eliminându-se spuma care se formează.
  • Ceapa și usturoiul verde se taie și se călesc ușor în ulei, fără a se prăji, pentru aproximativ 10 minute.
  • După fierbere și răcire, organele se taie manual în cubulețe mici, pentru a păstra textura și gustul specific drobului tradițional.
  • Organele tăiate, ceapa și usturoiul verde călite, verdețurile tocate fin se amestecă împreună cu ouăle bătute și condimentele ajustate după gust.
  • Compoziția se pune într-o tavă pregătită cu ulei, se așază ouăle fierte tari pe mijloc, se acoperă cu restul compoziției și se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 oră și 25 de minute.
  • Drobul se lasă să se răcească înainte de a fi tăiat și servit, ideal peste noapte pentru a permite aromelor să se îmbine perfect.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete de slăbit

Salată Grecească, Salată de Roșii cu Castraveți cu Ceapă și Brânză Feta

Cină / Prânz

PASTE cu CARNE TOCATĂ, SOS de ROȘII și BRÂNZĂ CHEDDAR [un fel de PASTE TACO]

Cină / Prânz

Musaca rapidă și ușor de făcut – Încearcă și vei fi uimit de această explozie de arome

Cină / Prânz

Rețetă cu pește – Sigur nu ai mâncat așa ceva – Rețetă Lasagna cu sos Bechamel 

Post

Salată de Fasole | Rețete de slăbit | Rețete cu Fasole

Cină / Prânz

Cel mai gustos Cordon Bleu

Cină / Prânz

De dietă – Pui cu legume la cuptor fără ulei sau grăsimi adăugate

Prăjituri / Dulciuri

Prăjtură Raffaello cu Glazură de Zmeură

Cea mai delicioasă tartă pe care o vei întâlni vreodată – Prăjitură Raffaello cu cocos…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.