• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit
Rețete pentru Iarnă

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Dulceață de gogonele

Dulceață de gogonele

Recipe by vk

Am descoperit o metodă simplă și ingenioasă de a transforma aceste fructe verzi, adesea trecute cu vederea, într-un adevărat răsfăț culinar. În loc să le fierbem ore întregi, le gătim la cuptor! Rezultatul? Absolut spectaculos!

După 2-3 ore, veți obține o dulceață cu o textură fină și arome ce par desprinse dintr-o altă lume. Așadar, dați startul pregătirilor și surprindeți-i pe cei dragi cu această dulceață fabuloasă!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 kg 2 gogonele

  • 1 kg 1 zahăr

  • 1 1 lămâie

  • 1 1 băț scorțișoară

  • 2 2 cuișoare

Directions

  • Ia 2 kg de gogonele verzi, spală-le bine.
  • Taie gogonelele în jumătate și scoate miezul și semințele. Folosește doar coaja și pulpa exterioară.
  • Taie cojile de gogonele în cuburi de aproximativ 5×5 mm.
  • Pune cubulețele de gogonele (1,150 kg) într-o tavă.
  • Adaugă 1 kg de zahăr peste cuburile de gogonele.
  • Stoarce zeama de la o lămâie și adaug-o peste amestecul de gogonele și zahăr.
  • Adaugă un bețișor de scorțișoară și două cuișoare fără capetele de biluță.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Pune tava cu gogonelele și zahărul la cuptor pentru aproximativ 2-3 ore.
  • Verifică temperatura siropului: trebuie să fie între 103°C și 105°C.
  • Scoate dulceața din cuptor și toarnă-o fierbinte în borcane sterilizate.
  • Adaugă câte o felie de lămâie în fiecare borcan, dacă dorești.
  • Închide borcanele ermetic și lasă-le să se răcească.
  • Dulceața va fi siropoasă și delicioasă după răcire.

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024

Compot de Perje – Gust intens și caramelizat, o rețetă din copilărie

septembrie 23, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețete de Post Rapide și Ușoare – Mâncare cu Năut – Hummus [ Rețete Vegane ] 

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Salate

Salată de Avocado cu Pesmet Aromat – Ușor de făcut, greu de uitat

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Fasole boabe – Zacuscă cu fasole pentru Iarnă – Pur și simplu un deliciu

Am pregătit o rețetă pas cu pas pentru zacuscă cu fasole boabe, perfectă pentru a…

Cină / Prânz

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

Cină / Prânz

Rețeta secretă pentru coaste de purcel la cuptor cu un twist delicios

Post

Supă cremă de praz – Așa bună încât vei uita de orice altă supă

Rețete pentru Iarnă

Sfeclă roșie la borcan – Rețetă pentru iarnă – Sfeclă roșie cu oțet, pentru salată

Sfecla roșie conservată în oțet este atât de ușor de preparat, încât vei fi uimit.…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.