• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Explozie de gust – O salată cu ton atât de bună, încât vei uita că e sănătoasă
Salate

Explozie de gust – O salată cu ton atât de bună, încât vei uita că e sănătoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Salată cu ton

Salată cu ton

Recipe by vk

Salată cu ton – explozie de arome într-o farfurie!

Transformă salata într-o experiență culinară savuroasă! Bucățele fragede de ton, legume crocante și un dressing cremos creează combinația perfectă de gust și prospețime. Rapidă, simplă și sănătoasă, această rețetă va deveni preferata ta!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 2 conserve de ton

  • 200 g 200 iaurt grecesc

  • 100-150 g 100-150 mazăre

  • 100 g 100 porumb fiert

  • inima de la o salată romană

  • 2 2 cepe roșii

  • 1/2 1/2 1/2 ardei gras roșu

  • 1/2 1/2 ardei gras verde

  • 1 1 măr

  • 1 1 castravete la oțet

  • 20 ml 20 oțet

  • 1 1 zeama de la 1/2 lămâie

  • 1 1 linguriță pastă de hrean

  • 1 1 linguriță miere

  • 1 1 linguriță muștar dijon

  • 1 1 linguriță rasă sare

  • 1 1 linguriță oregano uscat

Directions

  • Rupe frunzele de salată romană în bucăți mici sau taie-le dacă sunt mai mari.
  • Taie mărunt două cepe mici, jumătate de ardei gras roșu și jumătate de ardei gras verde.
  • Toacă un măr în cubulețe fine.
  • Scurge bine două conserve de ton în saramură (sau în ulei, dar strecoară uleiul).
  • Adaugă 100-150 g de porumb boabe și 100-150 g de mazăre (decongelată și clătită bine).
  • Toacă un castravete murat în cubulețe mici și adaugă-l în bol.
  • Pregătirea dressingului:
  • Într-un bol, amestecă 200 g de iaurt grecesc cu o linguriță de muștar Dijon.
  • Adaugă o linguriță rasă de sare și o linguriță rasă de oregano uscat.
  • Toarnă 15 ml oțet de mere și puțin suc de lămâie pentru un plus de prospețime.
  • Adaugă o linguriță generoasă de pastă de hrean pentru un gust ușor picant.
  • Combină toate ingredientele într-un bol mare și adaugă dressingul.
  • Amestecă bine până când totul este omogenizat și echilibrat.
  • Gustă și ajustează de sare, acreală sau hrean, după preferințe.

Related Posts

Salata Pe Care O Vei Repeta Toată Vara – Orzo + Castraveți

iunie 2, 2025

Tu știai rețeta asta? Salată Cu Ciuperci, Maioneză Și Usturoi – Super Simplă

mai 22, 2025

Ridichi, Ceapă, Mărar – Salata perfectă pentru Friptură, e gata în 5 Minute

mai 20, 2025

Ai Urzici? Iată cum să faci cea mai sănătoasă și Gustoasă Salată de Urzici

mai 15, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Pâine / Covrigi

Felidog : Transformă Feliile de Pâine în Delicii pentru toți pofticioșii

Cină / Prânz

Rețetă de dovlecel cu smântână la cuptor – Cină savuroasă în câteva minute

Cină / Prânz

Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume – O masă completă, sănătoasă și simplă

Cină / Prânz

Păstăi cu Mămăliguță – Mâncare de fasole cu mujdei de usturoi – Raiul pe pământ, nu alta

Această mâncare de fasole păstăi, gătită la foc mic și îmbogățită cu usturoi, va fi…

Cină / Prânz

Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN

Cină / Prânz

Carbonara de Mazăre – Incredibil de gustoasă

Prăjituri / Dulciuri

Descoperă Cheesecake-ul Japonez! Cel Mai Pufos și Delicios Chec Japonez

Prăjituri / Dulciuri

Cum faci Aluatul de Plăcintă – Cea mai Bună Plăcintă cu Brânză de Vaci și Smântână

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.