• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post
Cină / Prânz

Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post

Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post

Recipe by vk

Falafel, de departe cea mai usoara si delicioasa, reteta Falafel, pe care o vei manca. In plus, ca un bonus am facut si un fel de, burger falafel, sau Kebap Falafel. Imi place sa manac, astfel de inventii si te invit si pe tine sa incerci. Nu are rost sa spun ca aceasta reteta este una de post, facut doar din cateva ingrediente, foarte la indemana.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 năut (pus la hidratat în apă cu o seară înainte)

  • 3 3 legături de pătrunjel verde

  • 2 2 cepe medii tocate mărunt

  • 6-7 6-7 căței de usturoi sau după gust

  • 1 1 linguriță bicarboat de sodiu

  • 2 2 lingurițe coriandru boabe

  • 2 2 lingurițe chimen măcinat

  • 1-2 1-2 lingurițe de sare sau după gust

  • zeama de la jumătate de lămâie

  • 30-40 g 30-40 făină de grâu

  • piper după gust

Directions

  • Blenduiți năutul, ceapa, usturoiul, bicarbonatul de sodiu, coriandrul, chimenul, sarea, zeama de lămâie, făina și piperul împreună. Adăugați pătrunjelul tocat și mixați din nou până se omogenizează
  • Formați bile de falafel cu amestecul și prăjiți-le în ulei încins până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
  • Puteți adăuga cubulețe de cașcaval în interiorul unor bile de falafel înainte de prăjire pentru o variantă cu cașcaval.
  • Pregătiți o lipie arăbească sau o chiflă, unse cu maioneză de ceapă. Adăugați salată, felii de roșie, ridiche, ceapă și castravete. Așezați falafelul în centrul lipiei și adăugați brânză și ketchup. Închideți lipia sau chifla.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Cină / Prânz

Friptură pe pat de legume – Simplu și atât de delicios că nu-ți vor mai ajunge degetel

Cină / Prânz

Dacă ai câțiva CREVEȚI fă aceste PASTE super RAPIDE și EXTREM de Delicioase

Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această…

Cină / Prânz

Cartofi copți de 2 ori, Cu bacon, ceapă și brânză

Cină / Prânz

Sos de prune dulce-acrișor –  Sos special pentru fripturi speciale

Cină / Prânz

Bulz – Mâncarea tradițională românească pe care trebuie să o încerci

Cină / Prânz

Cea mai Simplă și Ușoară Rețetă Chinezească, Mâncare Chinezească cu Orez Creveți și Legume

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.