Fasole scăzută – Fasole cu ciolan afumat | Iahnie de fasole cu buturel afumat
Recipe by CristinaO fasole cu ciolan afumat, ca la mama acasa. Poftiocioșilor dacă vi-i dor de așa o iahnie de fasole cu buturel de porc afumat vă las mai jos ingredientele și pașii rețetei. Să aveți poftă!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 de fasole boabe
2 2 buturei (ciolane afumate)
3-4 3-4 cepe (medii-mari)
2 2 ardei grași
500 g 500 roșii
400 ml 400 suc de roșii
2-3 2-3 frunzulițe de dafin
2-3 2-3 morcovi medii
1 1 legatura patrunjel verde;
3-4 3-4 crenguțe tarhon
2 2 crenguțe de cimbru uscat
1 1 păstârnac
1/2 1/2 linguriță piper boabe
20-25 ml 20-25 ulei fl. soarelui
sare și piper după gust
Directions
- Pune 2 buturăi de ciolan afumat într-o oală mare și acoperă-i cu apă. Fierbe ciolanul timp de aproximativ 1 oră și 20 de minute sau până când carnea se desprinde ușor de pe os.
- Între timp, într-o tigaie mare, încinge uleiul de floarea soarelui și adaugă ceapa tocată mărunt. Sotează ceapa cu puțină sare până devine sticloasă și ușor caramelizată pe margini, timp de aproximativ 10-15 minute.
- Adaugă morcovii, ardeiul gras roșu și ardeiul iute (dacă îți place) tocați mărunt. Amestecă și sotează pentru încă 2-3 minute.
- Adaugă 2 crenguțe de tarhon proaspăt, 7-8 boabe de piper proaspăt măcinat și 3 frunze de dafin. Amestecă bine.
- Toarnă 450 ml de suc de roșii și amestecă în continuare. Redu focul la minim și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5 minute.
- Între timp, pregătește fasolea. Fasolea ar trebui să fi fost înmuiată în apă peste noapte. Poți folosi aproximativ 1 kg de fasole sau cât consideri necesar pentru familia ta.
- Pune fasolea într-o oală mare și acoper-o cu apă caldă. Fierbe-o până când fasolea devine moale, dar nu se dezintegrează complet. Aproximativ 45-60 de minute.
- După ce fasolea este gata, scurge-o și adaug-o în amestecul de legume și roșii. Amestecă totul bine și lasă la foc mic timp de cel puțin încă 30 de minute pentru ca aromele să se amestece.
- Înainte de a servi, poți adăuga o crenguță de cimbru uscat și puțin pătrunjel verde tocat pentru a da o notă de prospețime.