Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE
Recipe by CristinaServings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 Buc macrou mai măricel (poți folosi și alt pește)
1 L 1 ulei vegetal
1 kg 1 de cartofi
- Pentru tempură:
100 g 100 făină de grâu
50 g 50 amidon de porumb (opțional, dar îi dă un plus de crustă)
1 1 bere rece (se poate și cu apă/sifon rece, foarte rece)
1 1 gălbenuș de ou
1 1 linguriță de sare
- Pentru sos:
150 g 150 de maioneză
1 1 castravete în oțet
1 1 file anșoa
1 1 capere (cine vrea)
câteva firicele de pătrunjel
câteva codițe de ceapă
1 1 linguriță muștar
Directions
- Curățați și tăiați cartofii în formă de bastonașe.
- Fierbeți cartofii în apă cu sare pentru 10 minute.
- Scoateți cartofii și lăsați-i să se răcească și să se usuce.
- Amestecați maioneza cu muștar, pătrunjel verde tocat, chives, castraveți în oțet tocați, file de anșoa tocate, sare și piper.
- Filetați peștele, îndepărtând pielea și oasele. Tăiați fileurile în bucăți potrivite pentru o porție.
- Amestecați făina cu amidonul, sare, gălbenușul de ou și berea rece pentru a obține un aluat de consistența unui aluat de clătite.
- Tăvăliți bucățile de pește în făină cu sare și piper, apoi în aluatul de tempura.
- Încingeți uleiul la 150 de grade Celsius.
- Prăjiți cartofii până devin crocanți.
- În același ulei, prăjiți bucățile de pește în aluat până devin aurii și crocante.
- Serviți fish and chips pe o farfurie sau pe un ziar pentru autenticitate, cu felii de lămâie și sosul remoulade.