• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă
Pâine / Covrigi

Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă

Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă

Recipe by vk

Pregătirea acestei minunate focaccia este o călătorie culinară ce vă va trezi simțurile și vă va umple bucătăria de arome îmbietoare. Vă voi arăta pas cu pas cum să obțineți o pâine focaccia moale și pufoasă, cu o crustă aurie și crocantă. Vom folosi ingrediente simple și proaspete, așa cum se cuvine în orice rețetă italiană tradițională.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru premix:
  • 300 ml 300 apă

  • 5 g 5 drojdie uscată

  • 5 g 5 zahăr

  • 300 g 300 făină

  • Pentru focaccia:
  • 500 ml 500 apă

  • 1 kg 1 făină

  • 20 g 20 sare

  • 100 g 100 făină grâu dur

  • 3 3 căței de usturoi

  • 2-3 2-3 crenguțe rozmarin

  • 60 g 60 măsline

  • 30-40 ml 30-40 ulei de măsline

Directions

  • Amestecați 300 ml apă cu 5 grame drojdie și 5 grame zahăr. Adăugați 300 grame de făină și amestecați până obțineți un aluat moale. Lăsați la odihnit 20 de minute, apoi refrigerati pentru 24-48 ore.
  • Scoateți premixul din frigider. Adăugați restul de 1 kg de făină și 100 grame de făină din grâu dur. Adăugați 20 grame de sare și amestecați într-un mixer sau manual pentru aproximativ 20 de minute până obțineți un aluat elastic.
  • Ungeți o tavă cu ulei de măsline și întindeți aluatul în tavă. Lăsați aluatul să crească în tavă pentru aproximativ o oră.
  • Presărați usturoi mărunțit, rozmarin și măsline peste aluat. Adăugați și alte topping-uri după preferințe.
  • Coaceți focaccia la 180 de grade Celsius timp de 75-80 de minute până devine aurie și crocantă.

Recipe Video

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Un desert fresh și rapid – Tort cu cremă de lămâie și mascarpone

Cină / Prânz

Crocante și savuroase – Gogoși cu piept de pui – Bune, gustoase, deosebite

Dacă ai la îndemână piept de pui, încearcă această rețetă de gogoși crocante. Va fi…

Salate

Salată de avocado cu dovlecel – O rețetă delicioasă și super rapidă

Post

Celebra rețetă BAGHRIR, cele mai căutate clătite din lume – Clătite Marocane

Limonadă

Limonadă cu flori de soc – Pe cât de delicioasă, pe atât de specială

Cină / Prânz

O explozie de aromă și culoare – Șuba – Salată rusească

Cină / Prânz

Pui cu smântână și cartofi – Pui cu smântână și usturoi – De când mama m-a făcut, pui ca ăsta n-am mâncat…

Este un pui preparat cu smântână și usturoi, conform unei rețete autentice și tradiționale. Deși…

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în Oțet, cu Zahăr – Conopidă cu gogoșari, în oțet – Rețetă pentru Iarnă

Iată o rețetă de gogoșari în oțet cu zahăr pentru iarnă, un preparat tradițional, simplu…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.