Focaccia de Casă cu Măsline: Secretul Gustului Autentic Italian la Tine Acasă
Recipe by CristinaPregătirea acestei minunate focaccia este o călătorie culinară ce vă va trezi simțurile și vă va umple bucătăria de arome îmbietoare. Vă voi arăta pas cu pas cum să obțineți o pâine focaccia moale și pufoasă, cu o crustă aurie și crocantă. Vom folosi ingrediente simple și proaspete, așa cum se cuvine în orice rețetă italiană tradițională.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Pentru premix:
300 ml 300 apă
5 g 5 drojdie uscată
5 g 5 zahăr
300 g 300 făină
- Pentru focaccia:
500 ml 500 apă
1 kg 1 făină
20 g 20 sare
100 g 100 făină grâu dur
3 3 căței de usturoi
2-3 2-3 crenguțe rozmarin
60 g 60 măsline
30-40 ml 30-40 ulei de măsline
Directions
- Amestecați 300 ml apă cu 5 grame drojdie și 5 grame zahăr. Adăugați 300 grame de făină și amestecați până obțineți un aluat moale. Lăsați la odihnit 20 de minute, apoi refrigerati pentru 24-48 ore.
- Scoateți premixul din frigider. Adăugați restul de 1 kg de făină și 100 grame de făină din grâu dur. Adăugați 20 grame de sare și amestecați într-un mixer sau manual pentru aproximativ 20 de minute până obțineți un aluat elastic.
- Ungeți o tavă cu ulei de măsline și întindeți aluatul în tavă. Lăsați aluatul să crească în tavă pentru aproximativ o oră.
- Presărați usturoi mărunțit, rozmarin și măsline peste aluat. Adăugați și alte topping-uri după preferințe.
- Coaceți focaccia la 180 de grade Celsius timp de 75-80 de minute până devine aurie și crocantă.