
Friptură de Iepure | Iepure la Cuptor | Iepure Umplut
Recipe by CristinaPentru voi am pregatit Iepure umplut la cuptor, o rețetă specială și perfectă pentru ocazii deosebite.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Pentru marinată:
un iepure
2 2 linguri Sos de soia
1 1 lingură miere de albine
50 ml 50 ulei de măsline
1 1 căciulie mare de usturoi
1 1 linguriță cimbru uscat
1 1 lingură pudră de usturoi
1 1 lingură boia de ardei
1 1 lingură sare
2 2 crenguțe de rozmarin verde sau uscat (acele)
1 1 linguriță piper boabe
5-6 5-6 boabe ienibahar
1 1 linguriță coriandru boabe
- Pentru umplutură:
1 1 cană de orez (se fierbe simplu)
1 1 lingură boia de ardei
3/4 3/4 linguriță piper
1 1 linguriță de sare
50 g 50 mazăre verde sau congelată
10-12 10-12 baby carrots sau 2 morcovi mari, tăiați rondele
50 g 50 stafide
- Pentru sos:
4 4 frunzișoare de dafin
10 10 boabe piper
500 ml 500 apă
Directions
- Începe prin a pregăti marinata pentru iepure. Într-un mojar, mărunțește condimentele: usturoi, cimbru, pudră de usturoi, boia de ardei dulce, sare, rozmarin, piper, ienibahar și coriandru.
- Transferă condimentele mărunțite într-un bol mai mare și adaugă sos de soia, miere de albine, ulei de măsline și amestecă bine pentru a obține marinata.
- Dă usturoiul pe răzătoarea fină și adaugă-l la marinată pentru a se asigura că se va răspândi uniform pe iepure.
- Pregătește iepurele pentru umplut. Dă-i cuțitul pentru a face câteva înțepături.
- Umple iepurele cu orezul fiert amestecat cu boia de ardei dulce, stafide, sare, piper, mazăre verde și morcovi.
- Cusătură iepurele cu o ață de cusut alimentară sau o agrafă de hârtie pentru a-l închide.
- Așază iepurele într-o tavă și adaugă aproximativ jumătate de litru de apă, boabe de piper și frunze de dafin în jurul lui.
- Acoperă iepurele cu o folie de aluminiu și coace-l în cuptor la 180 de grade Celsius timp de 2 ore (40 de minute pentru fiecare kilogram de iepure).
- După 1 oră și 30 de minute, îndepărtează folia de aluminiu pentru a permite iepurelui să se rumenească.
- În timp ce iepurele se coace, pregătește sosul. După ce iepurele este gata, scoate-l din tavă și lasă-l să se odihnească.
- Adaugă puțină făină de grâu în zeama din tavă și amestecă pentru a obține un sos delicios.
- Taie iepurele în felii și servește-l cu sosul obținut și garniturile dorite.