• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Friptură de MIEL cu VIN [FRAGEDĂ ȘI SUCULENTĂ] la Cuptor, pentru PAȘTE
Cină / Prânz

Friptură de MIEL cu VIN [FRAGEDĂ ȘI SUCULENTĂ] la Cuptor, pentru PAȘTE

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Friptură de MIEL cu VIN [FRAGEDĂ ȘI SUCULENTĂ] la Cuptor, pentru PAȘTE

Friptură de MIEL cu VIN [FRAGEDĂ ȘI SUCULENTĂ] la Cuptor, pentru PAȘTE

Recipe by vk

Această friptură de miel cu arome primăvăratice promite să fie punctul culminant al oricărei mese festive, aducând împreună gusturi și arome care să încânte papilele gustative ale tuturor invitaților.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.5-2 kg 1.5-2 carne de miel

  • 2-2,5 2-2,5 lingurite de sare sau după gust

  • 1-1,5 1-1,5 lingurițe piper proaspat râșnit

  • 2 2 lingurițe boia dulce

  • 1 1 linguriță de cimbru uscat

  • 100 ml 100 ulei floarea soarelui

  • 200 ml 200 vin alb demisec-sec

  • 2 2 legături usturoi verde

  • 2 2 legături de ceapă verde

  • 1 1 legătură de pătrunjel, doar frunzulițele

Directions

  • Așezați carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Condimentați generos cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Adăugați uleiul, asigurându-vă că fiecare bucată de carne este bine acoperită.
  • Turnați 200 ml de vin alb în tavă, distribuindu-l uniform peste carne.
  • Tăiați ceapa și usturoiul verde în rondele (sau cilindrii) și distribuiți-le peste carnea condimentată.
  • Acoperiți tava cu o altă tavă sau folie de aluminiu și coaceți la 180 de grade Celsius. După o oră și jumătate, îndepărtați acoperirea și continuați coacerea pentru a permite cărnii să se rumenească frumos.
  • Odată ce friptura este gata, lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de a o servi. Friptura de miel este delicioasă atunci când este acompaniată de mămăliguță, brânză și murături.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Gogoși Pufoase – Gogoși umplute cu ciocolată – Gogoși simple

Am preparat gogoși simple și altele umplute cu ciocolată. Sunt, fără îndoială, cele mai pufoase…

Cină / Prânz

Te vei îndrăgosti de această rețetă – Piept de pui pe pat de legume

Sărbători de Iarnă

Nelipsita Slănină Afumată, Rețetă Tradițional Românească pe masa de sărbători

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

Cină / Prânz

Ciulama de țelină cu cărniță 

Prăjituri / Dulciuri

Nu mă satur niciodată de ele – Rețetă ușoară de fursecuri „Limbi de pisică”

Cină / Prânz

Brânză de Casă – SIMPLU și UȘOR – Cea mai bună Brânză de Vaci

Cină / Prânz

Nu mă pot sătura, doar două ingrediente cheie și sarmalele îs poveste

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.