• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Friptură de Pui la ceaun cu Ceapă și Usturoi – Friptura Moldovenilor de Dietă
Cină / Prânz

Friptură de Pui la ceaun cu Ceapă și Usturoi – Friptura Moldovenilor de Dietă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Friptură de pui la ceaun cu ceapă și usturoi

Friptură de pui la ceaun cu ceapă și usturoi

Recipe by vk

Salutare, pofticioși! Astăzi vă aduc o rețetă care îmbină tradiția cu savoarea autentică. Am pregătit o friptură de pui la ceaun, inspirată din bucătăria bunicilor, dar cu un touch modern. Iar alături de această friptură delicioasă, am pregătit un piure de cartofi fin și cremos, care se topește pur și simplu în gură.

Dacă vreți să savurați o masă delicioasă, sănătoasă și ușor de preparat, vă invit să urmăriți videoclipul și să descoperiți alături de mine această friptură de pui la ceaun, în stil moldovenesc!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Friptura de pui la ceaun cu ceapă și usturoi:
  • 1 1 pui

  • 3 3 cepe medii

  • 2 2 căciulii de usturoi

  • 300 ml 300 vin alb sec

  • 300 ml 300 apă

  • 3 3 frunzulițe dafin

  • 60-70 g 60-70 untură

  • 1 1 linguriță sare

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • Piure de cartofi:
  • 1 kg 1 cartofi

  • 150 g 150 unt topit

  • 100-150 ml 100-150 lapte

  • 1 1 linguriță sare

Directions

  • Friptura de pui:
  • Porționează un pui (aprox. 1,6 kg) în bucăți (pulpe, piept, aripi).
  • Încinge o lingură de untură de pasăre (sau altă untură animală) într-o cratiță.
  • Pune bucățile de pui în cratiță, cu pielea în jos, pentru a le rumeni frumos.
  • Rumenirea fiecărei bucăți durează câteva minute pe fiecare parte. Odată rumenite, scoate bucățile de carne pe o farfurie.
  • În aceeași cratiță, călește 3 cepe tocate. Adaugă sare pentru a accelera procesul.
  • Când ceapa devine translucidă, adaugă 1 căciulie de usturoi tocat și 3 frunze de dafin.
  • Pune bucățile de carne rumenite înapoi în cratiță, adaugă 300 ml vin alb sec și o cană de apă, acoperind carnea.
  • Gătește la foc mic timp de 45-60 de minute, până când carnea este fragedă și lichidul s-a redus.
  • La final, adaugă restul de usturoi și mai gătește încă 5-10 minute pentru a prăji ușor ceapa și a intensifica aromele.
  • Piureul de cartofi:
  • Fierbe 1 kg de cartofi (curățați și tăiați cubulețe) în apă cu sare.
  • După ce s-au fiert, scurge apa și pasează cartofii până obții o consistență fină.
  • Înglobează 150 g de unt topit și 150 ml de lapte cald, amestecând bine până piureul devine cremos. Potrivește de sare, după gust.
  • Așază piureul de cartofi pe farfurie, adaugă friptura de pui deasupra și stropește cu sosul rezultat din friptură.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Geandră țărănească – Amintiri din copilărie, rețetă de la bunica

Cină / Prânz

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

Cină / Prânz

Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață

Pâine / Covrigi

Cei mai pufoși Mucenici sau Sfințișori – Rețeta Bunicii

Cină / Prânz

Friptură de MIEL cu VIN [FRAGEDĂ ȘI SUCULENTĂ] la Cuptor, pentru PAȘTE

Borș

Ciorbă de văcuță cu dres de smântână – Deliciu clasic reinterpretat

Prăjituri / Dulciuri

Cel mai simplu desert- Ruladă cu Gem de Zmeură – Un dulce de casă rapid și delicios

Acest desert ușor de preparat, o ruladă delicioasă cu gem de zmeură și un blat…

Ciorbă / Supă / Borș

Gazpacho – Supă răcoritoare de roșii, gata în 5 minute

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.