• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI
Cină / Prânz

FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI

FRIPTURĂ DE PUI LA CUPTOR | Piure de Cartofi Dulci | SOS DE USTUROI LIBANEZ | MAIONEZĂ DE USTUROI

Recipe by vk

Acest mod de preparare a puiului la cuptor, cu un mix bogat de condimente și unt aromatizat, promite un rezultat delicios, cu arome complexe și o piele crocantă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru friptura de pui:
  • 1 1 pui de aprox. 2kg

  • 3 3 căței de usturoi

  • 1 1 linguriță de sare

  • 1 1 linguriță de coriandru boabe

  • 1 1 linguriță de piper

  • 1 1 linguriță de cimbru

  • 1 1 linguriță de boia de ardei

  • 1 1 linguriță de boabe de muștar

  • 1 1 lingură de gem sau dulceață

  • 100 g 100 unt la temperatura camerei

  • Pentru piureu de cartofi dulci:
  • 500 g 500 cartofi dulci

  • 500 g 500 de cartofi albi

  • 100 g 100 de unt

  • 200 ml 200 de lapte călduț

  • sare și piper după gust

  • Pentru sosul de usturoi libanez “TOUM” sau maioneza de usturoi:
  • 2 2 căciulii de usturoi

  • 300 ml 300 ulei floarea soarelui sau de măsline

  • 3-4 3-4 linguri zeamă de lămâie sau după gust

  • sare după gust

Directions

  • Friptura de pui:
  • Pisează în mojar usturoiul, sarea, coreandru, piper, rozmarin, cimbru, boia de ardei și muștarul până devin o pastă omogenă.
  • Adaugă o lingură de gem de prune și amestecă bine.
  • Încorporează untul până la omogenizare completă.
  • Folosește o foarfecă pentru a tăia vârful aripilor și șira spinării de la fund spre cap.
  • Apasă pe pieptul puiului pentru a-l aplatiza.
  • Desprinde cu grijă pielea de pe carne și umple spațiul sub piele cu untul cu mirodenii.
  • Acoperă și exteriorul puiului cu untul aromatizat.
  • Așează puiul într-o tavă prevăzută cu grătar.
  • Adaugă sub grătar apă, piper boabe, frunze de dafin și cuișoare.
  • Coace puiul la 180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute pentru fiecare kilogram de pui.
  • În prima jumătate a timpului de coacere, acoperă puiul cu folie de aluminiu sau hârtie de copt pentru a preveni arderea pielii.
  • Piure de cartofi dulci:
  • Curăță atât cartofii dulci, cât și pe cei albi. Taie cartofii în cubulețe.
  • Pune cartofii într-o oală și acoperă-i cu apă. Adaugă o linguriță de sare.
  • Acoperă oala cu un capac și lasă cartofii să fiarbă până devin moi și pot fi străpunși ușor cu o furculiță.
  • Scurge cartofii de excesul de lichid folosind o sită.
  • Pasează cartofii folosind un ustensilă de mărunțit până devin fini.
  • Încorporează treptat laptele, amestecând continuu, până când piureul ajunge la consistența dorită.
  • Verifică gustul și adaugă sare și piper după necesitate.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Ardei copți la Borcan – Ardei în suc propriu, fără conservanți – Rețetă pentru iarnă

Ardei Copți la Borcan în Suc Propriu este rețeta perfectă pentru conservarea acestor ardei capia,…

Cină / Prânz

Cea mai bună varză dulce călită – Varză Călită de Post – E fantastic de gustoasă…

Varza proaspătă gătită alături de legume, pre-tratate termic, și condimentate corespunzător, se combină armonios pentru…

Salate

Salată Orientală de Vinete – Renumita Baba Ghanoush

Împreună cu vinetele, pasta de susan – tahini – conferă salatei o cremozitate excepțională. Condimente…

Cină / Prânz

Dovlecel Umplut cu Legume și Carne | Dovlecel Umplut la Cuptor | Dovlecel la Cuptor

Borș

Borș de fasole păstăi în varianta mea preferată | Pentru iubitorii de delicii

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Potroace [CIORBA MAHMURELII] | Ciorbă din CIOPOTĂI cu Moare

Cină / Prânz

Orez prăjit în stil asiatic ușor caramelizat cu ou și ceapă verde

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac cu fructe confiate – Un altfel de deliciu pentru Sărbători 

Cozonacul cu fructe confiate este o reinterpretare creativă a clasicului cozonac, care aduce o notă…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.