• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Frunze de varză în borcan – Frunze de varză în saramură, perfecte pentru sarmale
Rețete pentru Iarnă

Frunze de varză în borcan – Frunze de varză în saramură, perfecte pentru sarmale

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Frunze de varză în borcan (la saramură)

Frunze de varză în borcan (la saramură)

Recipe by vk

Frunze de varză în saramură pentru iarnă, perfecte pentru sarmale! Aceste foi de varză în saramură oferă un gust fin și fraged, ideal pentru cei care nu preferă varza murată. Sunt alegerea perfectă pentru sarmale delicioase, fără riscuri.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Varză dulce potrivită pentru sarmale (octombrie-noiembrie)

  • 35 g 35 de sare neiodată per litru de apă

Directions

  • Taie cotorul verzei cu un cuțit lung, înclinat oblic. Scoate cotorul formând un con în centrul verzei.
  • Toarnă apă clocotită în conul format în varză, aproximativ 4 litri de apă pentru o varză mare. Varza va absorbi apa.
  • Acoperă varza cu un alt lighenaș sau capac și las-o timp de 7-8 minute să se opărească, ca într-o saună. Acest proces face frunzele elastice și ușor de rulat.
  • Dizolvă 70 g de sare în 2 litri de apă pentru a crea o soluție salină concentrată. Amestecă bine și lasă să se decanteze 5 minute pentru a permite sedimentarea impurităților.
  • Scoate varza din apă și începe să desprinzi frunzele, cu grijă să nu le rupi. Taie nervura centrală groasă de la fiecare frunză și împarte frunzele mai mari în jumătăți, pregătindu-le pentru sarmale.
  • Rulează câte 4-5 frunze de varză opărită împreună și pune-le în borcan.
  • Toarnă saramura preparată peste frunze în borcan, până aproape de buza borcanului. Pune borcanele într-o oală mare cu apă (până la nivelul borcanelor), pe un prosop de bucătărie pentru a preveni spargerea. Fierbe la foc moderat timp de 25 de minute.
  • După fierbere, lasă borcanele acoperite timp de 24 de ore pentru a se răci treptat. Borcanele cu frunze de varză pentru sarmale sunt gata pentru a fi folosite în sezonul rece.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Savurați diminețile cu delicioșii Cantuccini pentru o cafea perfectă! 

Cină / Prânz

Cartofi Țărănești la Cuptor – Cartofi la cuptor cu Șuncă, Ceapă, Usturoi – Nemaipomenit!

Combinația cu șunca, ceapa și usturoiul a dat o savoare desăvârșită întregului preparat. La final,…

Cină / Prânz

ȘNIȚEL din INIMI de CURCAN – Inimi de Curcan Crocante

Cină / Prânz

Gogoși cu carne – Gogoși pufoase la exterior, suculente în interior

Cină / Prânz

Pui cu Mazăre ca la Mama Acasă: Rețetă Autentică cu Ciocănele Suculente

Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Căpșuni – Spumă de căpșuni Fină, Aerată, Delicată

Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Un deliciu de Reveneală cu gust de SENZAȚIE, fără CARNE

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.