• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Galatopita – Cea mai bună Prăjitură de Griș cu Lapte
Prăjituri / Dulciuri

Galatopita – Cea mai bună Prăjitură de Griș cu Lapte

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Galatopita - Cea mai bună Prăjitură de Griș cu Lapte

Galatopita – Cea mai bună Prăjitură de Griș cu Lapte

Recipe by vk

Serviți Galatopita răcită, savurând fiecare înghițitură a acestei prăjituri grecești tradiționale. Este perfectă ca desert după o masă principală sau ca gustare dulce în orice moment al zilei.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 3 3 ouă

  • 130 g 130 zahăr

  • 30 g 30 amidon de porumb

  • 100 g 100 griș

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

  • 1 l 1 lapte

  • 2 2 linguri zeamă de lămâie

  • coaja rasă de la o lămâie

  • 1 1 vârf cuțit de sare

Directions

  • Bateți 3 albușuri și 2 gălbenușuri împreună cu un vârf de sare până la omogenizare. Adăugați zahărul, zeama și răzătura de lămâie, amestecând bine.
  • Încorporați jumătate din cantitatea de lapte în amestecul de ouă, apoi adăugați amidonul de porumb, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor.
  • Adăugați restul de lapte și grișul în ploaie, amestecând constant pe foc moderat până când compoziția începe să se îngroașe și să capete consistența unei mămăligi moi.
  • Opriți focul și adăugați esența de vanilie, amestecând bine pentru a distribui uniform aroma.
  • Separat, bateți gălbenușul rămas cu puțin lapte și un vârf de sare, pentru a accentua culoarea.
  • Transferați compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină, nivelând bine. Ungeți suprafața cu amestecul de gălbenuș și lapte, apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 de minute, sau până când suprafața devine aurie.
  • După coacere, lăsați prăjitura să se răcorească puțin, apoi ungeți-o cu miere de albine pentru luciu și aromă suplimentară.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cele mai SUCULENTE Pulpe de Pui – Friptură de Pui la Tigaie cu Sos Smântână

Cină / Prânz

Cartofi Țărănești la Cuptor – Cartofi la cuptor cu Șuncă, Ceapă, Usturoi – Nemaipomenit!

Combinația cu șunca, ceapa și usturoiul a dat o savoare desăvârșită întregului preparat. La final,…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Ciuperci – Ciorbă dreasă cu smântână -Cremoasă, gustoasă și savuroasă

Pentru rețeta detaliată a ciorbei de ciuperci, poți urmări videoclipul. Ingredientele pentru ciorba de ciuperci…

Compoturi

Compot Zdrobit de vișine – Rețeta nașei mele

Cină / Prânz

Tocăniță de Ciuperci la Cuptor de Post

Post

Nu ai timp de frământat? Încearcă rețeta asta de plăcintă cu lavaș și mere

Pâine / Covrigi

Pâine de Casă Pufoasă [ABURITĂ] – Mai Pufoasă Decât Buretele 

Cină / Prânz

Pui Crocant – KFC Crispy Strips, Crispy de Pui, Sos de Usturoi și Cartofi Prăjiți

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.