• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Geandră țărănească – Amintiri din copilărie, rețetă de la bunica
Cină / Prânz

Geandră țărănească – Amintiri din copilărie, rețetă de la bunica

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Geandră țărănească 

Geandră țărănească 

Recipe by vk

Salutare, dragilor! Astăzi vă duc în bucătăria bunicii, cu o rețetă tradițională: Geandră țărănească. Pufoasă, aromată și plină de gust, acest preparat vă va aminti de copilărie. Pentru un plus de savoare, adăugați telemea deasupra. Perfect pentru a-l împărți cu cei dragi! Poftă mare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 mămăligă foarte moale

  • 300-400 g 300-400 pulpă de porc

  • 150-200 g 150-200 cotlet afumat

  • 100 g 100 brânză

  • 4 4 ouă

  • 1 1 ceapă

  • 4 4 căței usturoi

  • 1 1 lingură de untură de pasăre

  • 2-3 g 2-3 sare

Directions

  • Prepararea cărnii:
  • Încinge o tigaie și adaugă o lingură de untură de pasăre (sau de porc, sau ulei de floarea-soarelui). Taie 300-400 g de pulpă de porc cu puțină grăsime în bucăți mici și prăjește-le în tigaie la foc mic, să nu se ardă.
  • Dacă ai, adaugă 150 g de cotlet afumat tăiat în feliuțe subțiri și prăjește-le împreună cu carnea de porc.
  • Toacă mărunt o ceapă mare și 4 căței de usturoi. Adaugă ceapa și usturoiul în tigaie peste carne, după ce aceasta s-a rumenit. Adaugă 2-3 g de sare și amestecă bine.
  • Lasă ceapa să se gătească până devine translucidă, iar zaharurile caramelizate se desprind de pe fundul tigăii.
  • Pregătește o mămăligă moale (numită „șir”) folosind aproximativ 500 g de mălai. După ce ceapa este gătită, adaugă mămăliga moale în tigaie și amestecă bine.
  • Sparge 4 ouă într-un bol, adaugă un vârf de sare și bate-le ușor. Toarnă ouăle bătute peste amestecul de mămăligă și carne din tigaie și amestecă bine.
  • Presară deasupra brânză telemea (de capră, de oaie sau de vacă), după gust. Acoperă tigaia și gătește la foc mic timp de aproximativ 7 minute, până când ouăle sunt gătite și brânza este topită. La final, adaugă puțin piper și verdeață pentru decor, dacă dorești.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

Prăjituri / Dulciuri

Clătite Marocane

Celebra rețetă BAGHRIR, cele mai căutate clătite din lume. Clătite Marocane, clatite de post, sau…

Rețete pentru Iarnă

Ardei copți la Borcan – Ardei în suc propriu, fără conservanți – Rețetă pentru iarnă

Ardei Copți la Borcan în Suc Propriu este rețeta perfectă pentru conservarea acestor ardei capia,…

Salate

Cum se Repară Maioneza Tăiată | Cum se Repară Salata de Icre | Cum Repari Sosul de Usturoi

Post

O rețetă clasică, dar cu o twist modern – Pârjoluțe de varză (de post)

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide

Ciorbă / Supă / Borș

Mâncare de Dietă – Cea mai DELICIOASĂ Rețetă cu Pește – Supă de Pește cu Legume

Cină / Prânz

Cea mai bună salată de legume – Rețetă delicioasă de salată caldă cu legume 

Dacă ești în căutarea unui prânz sau unei cine sănătoase și savuroase, ești în locul…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.