• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Gogoșari în sos de muștar – Ușor picantă, extrem de gustoasă
Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în sos de muștar – Ușor picantă, extrem de gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Gogoșari în sos de muștar

Gogoșari în sos de muștar

Recipe by vk

Astăzi îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de gogoșari în sos de muștar. Această gustare ușor picantă adaugă prospețime oricărui fel de mâncare și poate fi servită ca aperitiv. Vei economisi bani și îți vei impresiona prietenii cu această conservă făcută acasă.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2,5 kg 2,5 gogoșari

  • 350 g 350 muștar

  • 250-300 ml 250-300 oțet de 9 grade

  • 200 ml 200 ulei de floarea soarelui

  • 150 g 150 zahăr

  • 50-60 g 50-60 sare

  • 5 5 foi de dafin

  • 1 1 lingură boabe de piper

  • 1 1 lingură boabe muștar

Directions

  • Într-o oală încăpătoare, adaugă: 300 ml oțet de 9 grade, 200 ml ulei de floarea soarelui, 150 g zahăr, 60 g sare grunjoasă, 5 frunze de dafin, 1 lingură boabe de muștar, 350 g muștar.
  • Amestecă bine toate ingredientele și pune oala pe foc mic până când sosul începe să fiarbă.
  • Spală și curăță de semințe și cotoare 2-2,5 kg de gogoșari. După curățare, ar trebui să rămâi cu aproximativ 1,9-2 kg.
  • Taie gogoșarii în fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime.
  • Când sosul de muștar începe să fiarbă, adaugă gogoșarii tăiați. Amestecă bine, astfel încât fiecare fâșie de gogoșar să fie acoperită cu sos.
  • Lasă gogoșarii să fiarbă timp de 5 minute pentru a rămâne crocanți.
  • Scoate gogoșarii din oală și pune-i în borcane sterilizate. Toarnă sosul de muștar peste gogoșari, până umpli borcanele complet, eliminând golurile de aer.
  • Închide borcanele cu capace curate și strânge bine. Pune borcanele sub o pătură și lasă-le să se răcească treptat timp de 2-3 zile.
  • Sosul rămas poate fi folosit la fripturi sau salate.

Notes

  • Gogoșarii se pun în borcane sterilizate la cuptor la 150 de grade pentru 10-15 minute.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Sărbători de Iarnă

Rețetă de Sărbători – Fleică de mangalița în VIN Rubiniu

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși din doar 3 ingrediente – Rețetă simplă și rapidă, dar incredibil de gustoasă

Cină / Prânz

Friptură pe pat de legume – Simplu și atât de delicios că nu-ți vor mai ajunge degetel

Salate

Salată de avocado cu dovlecel – O rețetă delicioasă și super rapidă

Prăjituri / Dulciuri

Înghețată de piersici cremoasă și delicioasă – Un deliciu răcoritor și cremos

Cină / Prânz

Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE

Cină / Prânz

Tocană de Cartofi cu cârnați – O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.